Hľadá sa skutočný nefalšovaný slovenský politik
17 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Komentár Ivana Brožíka


Ak viete niekto o nejakom politikovi na Slovensku, sem s ním! Nikde ho nevidieť, nikde ho nepočuť a chýba viac ako soľ!


Ak si politici myslia, že sú politici iba preto, že sú hlúpi, arogantní, nevzdelaní, že sú opojení mocou a „mandátom“ zneužívať ju, už to je dôkazom skutočnosti, že politikmi nie sú.

„Získaj moc a môžeš všetko“ tu platí zjavne stále. A ako sa ukázalo, stačí na to vyhrať voľby. Nie programovou ponukou, ale cirkusovým číslom. Na Slovensku to stačí dlhodobo. Zahraj jedno dve dobre zrežírované vystúpenia vo volebnom šapitó, obklop sa „osobnosťami“ (najlepšie bulváru alebo športu), nájdi si svojich oligarchov, ak práve nemáš na účte nejaké tie zbytočné milióny z predchádzajúceho „podnikania“ a šup – choď robiť politiku.

Hnijúci škandál plagiátorstva na STU kryl aj minister Gröhling, ktorý je z neho obvinený tiež
Je to už viac ako mesiac, kedy sa v Rakúsku prevalil škandál tamojšej ministerky práce a rodiny Christine Aschbacherovej s jej plagiovanou diplomovou a dizertačnou prácou za ktorú získala titul na Slovenskej technickej univerzite. Aschbacherová... Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Imrich Kovačič


Teda, ako sa ukazuje, sadni si do niektorého z palácov, vyhradených pre kancelárie ústavných činiteľov, nafasuj limuzínu s ochrankárom a letecký špeciál a môžeš robiť „politiku“. Lenže, politik (a jeho volič) by mal vedieť, že politika je čosi iné ako každodenné tliachanie na obrazovkách, v nedeľných „politických“ debatách, či vypisovanie na fejsbúku a hejtovanie všetkých, ktorí majú tú drzosť, že myslia samostatne a nie ako stádo.

Naši samozvaní „politici“ či skôr mocou obdarení cirkusanti zjavne nepoznajú definíciu politiky. Akoby ju aj poznali, keď im ju niekto pri a v záverečnej práci neopísal! Politika je proces a metóda záväzného rozhodovania určitej skupiny ľudí smerujúceho k dosiahnutiu určitého cieľa. V užšom slova zmysle sa pojem politika vzťahuje na kolektívne rozhodovanie zamerané na dosiahnutie alebo udržanie štátnej alebo obecnej moci. V rámci takýchto kolektívnych rozhodnutí je politika umením spravovať veci verejné, umením riadiť štát a obhajovať záujmy jedného štátu voči druhému, vytvárať a udržovať vzťahy medzi týmito štátmi.

Exministerka Kálavská odkazuje Krajčimu: Dnes mi zomreli traja pacienti. Tak už konečne odstúp!
16 | 02 | 2021 | editor01hd


Áno, politika je umením, ale nie neprofesionálnym kopírovaním zábavného vystupovania klaunov v cirkuse. Umením spravovať veci verejné, zopakujem pre istotu. Nie ich vlastniť alebo si myslieť, že ich to, čo z volieb vzišlo, trvalo a neobmedzene vlastní. Nie meniť si zákony podľa vlastných egoistickýchh a ideologických potrieb, nie dosadzovať si svojich do rozhodujúcich funkcií a ak nespĺňajú kritériá, tak sa zmení zákon, aby ich spĺňali.

Politika nie je presadzovanie si vlastného ideologického fanatizmu z titulu dočasnej možnosti si ho presadiť! Politika nie je dočasné umožnenie konať tak (s akýmsi mandátom), ako nie je umožnené chovať sa klientom ústavu na liečenie duševných chorôb či klientom napríklad nápravnovýchovného ústavu!

Takže, ak viete o nejakom politikovi na Slovensku, sem s ním. Táto krajina a takmer polovica jej ľudí ho nevyhnutne potrebuje! Na to, aby sa tu konečne viac ako 30 rokov po boľševickom prevrate dalo žiť civilizovane. Na to, aby sme sa prestali zaoberať tiežpolitikmi, naopak, aby oni konečne vzali na vedomie nás, občanov!

Matovič a Krajčí, je čas aby ste odišli z vašich funkcií! Vyzýva oboch už aj široká verejnosť
Proti premiérovi Matovičovi sa dvíha čím ďalej tým väčšia vlna odporu a na odchod z funkcie ho žiada stále viac ľudí. Na odchod však už ľudia vyzývajú aj ministra zdravotníctva Krajčího. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik