Fico: Ľudské hyeny nedajú pokoj generálovi Lučanskému ani po smrti
16 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik
Smrť generála Lučanského nie je stále vyšetrená. Napriek tomu napísal Gustáv Murín knihu Smrť generála Lučanského in memoriam. Prečítal si ju predseda Smeru Robert Fico a stala sa námetom jeho videa, ktoré uverejnil na Facebooku.

Fico pripojil k videu strohý, ale veľavravný komentár: "Už chápem, prečo dala Matovičova zločinecká organizácia pokyn na vylievanie špiny na nebohého generála."
Milan Lučanský sa stal obeťou režimu Igora Matoviča a jeho poskokov

„Som znechutený z toho, čo v týchto dňoch robia nebohému generálovi Lučanskému. Je pochovaný, ale ani po smrti mu ľudské hyeny nedajú pokoj. Prečo práve teraz, v týchto dňoch, sa objavujú v nenávistných médiách príspevky, ktoré hrubo obviňujú nebohého generála. Kto dal taký pokyn, aby sa povyťahovala z vyšetrovacích spisov všetka špina od nedôveryhodných kajúcnikov a naliala sa teraz a opäť na hlavu generála,“ pýta Fico.

Dodáva, že za tým môže byť aj samovražda nedôveryhodného kajúcnika Františka Böhma. Ide o vážnu trhlinu vo fašistickej schéme Matovičovej bandy pozatvárať celú opozíciu a jej nominantov.

„Samozrejme, že treba dať verejnosti hry, keď jej už nevedia dať chlieb a ochranu životov,“ hovorí Fico. Ako jeden z hlavných dôvodov obnovenej špinavej kampane proti generálovi vidí práve knihu Gustáva Murína.


Generála s usilovali neúspešne zlomiť, aby krivo udával

Kniha Smrť generála Lučanského In memoriam vychádza z výpovedí spolupracovníkov generála Lučanského, komentárov jej autora a pozorného monitorovania udalostí, ktoré viedli k tragédii.

„Nepotrebujem žiadne konšpirácie, sám som hlboko presvedčený o tom, že Milan Lučanský bol obeťou zločinného režimu Matoviča, ktorému slúžia nielen jeho poskokovia, ale, žiaľ, aj niektorí policajti, prokurátori a sudcovia. Smrť Milana Lučanského bola nepochybne dôsledkom hrubého nátlaku vyvíjaného na generála počas výkonu neopodstatnenej väzby. Chceli ho zlomiť, by krivo vypovedal a udával, ako to dokázali u iných kajúcnikov,“ konštatuje Fico.

Táto vláda je neprofesionálna, chaotická, skorumpovaná a kradne, tvrdí Robert Fico
Predseda Smer-SD tvrdí, že zvolením Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora u nás pokračuje likvidácia právneho štátu. A práve to si, podľa neho, všíma celý svet. Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

So smrťou generála to vôbec nebolo tak, ako sa to snažia uzavrieť

„Veľmi presne to povedal v knihe citovaný spolupracovník Milana Lučanského generál Ivan Ševčík: Lučanský pracoval a narábal s takými informáciami, že keby ich predal, tak by tieto úplatky, z ktorých bol obvinený, boli iba úbohé vreckové,“ cituje z knihy šéf Smeru.

„Aj ja osobne som generála poznal. A najmä som poznal jeho súboj so skutočnou mafiou, predstavovanou takým výkvetom, ako bol Černák a jemu podobní,“ dodáva.

Kniha Gustáva Murína podľa expremiéra plní dve úlohy. „Prvou je zvýrazniť, čo dokázal a aký naozaj bol generál Lučanský a presne zdokumentovať dianie okolo jeho tragickej a podivnej smrti. Pretože pochybnosti, ktoré svojím vystupovaním spôsobili také smiešne figúrky Matovičovho režimu, ako je Kolíková či Mikulec, vyvolávajú v nás stále viac a viac otázok. A prehlbujú presvedčenie, že so smrťou generála to vôbec nebolo tak, ako sa snažia oficiálni predstavitelia neúspešne uzavrieť,“ hovorí Fico.

„Druhou úlohou je, že táto kniha je presným návodom pre tých, ktorí po páde tejto zločineckej vlády budú prešetrovať zodpovednosť Matoviča a spol. za trestnoprávne represálie opozície a jej nominantov, za politických väzňov, za hrubé zneužívanie trestného práva na politický súboj v duchu 50. rokov minulého storočia,“ končí video expremiér.

Plukovník Švec: gang nekompetentných nepochopil, že Lučanský sa stal národným hrdinom.
„Zavraždený Kuciak s priateľkou, po ktorých chrbte sa všetci dnešní vládcovia dostali k moci, bol ľutovaný, ale nie hrdina. Bol potrebný pre oligarchickú mafiu a zneužili ho. Lučanský je iný kaliber... Spôsobili to tuponi ...Nechápu ani to, že ak... Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Petra Demková