České médiá: Slováci si prajú, aby Facebook zablokoval Matovičovi účet
15 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Slovenský premiér Igor Matovič neustále používa profil na Facebooku, aby informoval verejnosť o svojich úspechoch, no mnoho ľudí ho považuje za hanbu národa, píše portál Sputnik, ktorý tiež informoval o tom, že generálny prokurátor Maroš Žilinka nechá preveriť, prečo zostali strelné zbrane v držbe zosnulého svedka Františka Böhma.


"Tento verejný sľub som dal pár minút pred polnocou na Silvestra... a tak sme všetkým - sestrám, sanitárom, lekárom, upratovačkám... ktorí pracujú na covid oddeleniach, za január vyplatili odmeny navyše k ich platom vo výške 13 miliónov eur... a určite si ich zaslúžia... a bude to tak aj v ďalších mesiacoch. Ďakujeme za vaše obetovanie," napísal predseda slovenskej vlády na svojom profile na sociálnej sieti.

Aj tento krátky príspevok stačil na to, aby sa na autora nahrnula vlna kritiky.

"Vy by ste mal mať blok od FB, Slováci by boli o niečo pokojnejší. Mimochodom zase kecáte do vetra, realita je trošku iná," prišiel s odporúčaním Viktor Pagáč.

České médiá: Danko ďakuje Matovičovi za otvorený prístup k ruskej vakcíne
Slovenská národná strana (SNS) na Facebooku informovala, že Slovensko urobilo veľký krok vpred, pokiaľ ide o vakcíny proti Covid-19, keďže sa začali rokovania s Ruskom o dodávke jej vakcín Sputnik V, píše český portál Sputnik. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Portál Sputnik ďalej informoval o generálnom prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, ktorý sa zaujíma o prípad zosnulého kľúčového svedka Františka Böhma. "Generálny prokurátor považuje za neprípustné, aby osoby obvinené zo závažnej organizovanej trestnej činnosti boli držiteľmi strelných zbraní," vyhlásila Tökölyová.

Žilinka preto nariadil, aby krajský prokurátor v Bratislave zabezpečil vysvetlenie zo strany Úradu inšpekčnej služby, prečo policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) nezabezpečili strelné zbrane.

Mastercard má v pláne umožniť platby v kryptomenách
Spoločnosť Mastercard umožní klientom tento rok platby v niektorých kryptomenách, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Marek Molnár