Čarnogurský ml.: Pandemickým plánom vlády doteraz bolo „zomieranie chorých“ po hromadnom testovaní  
14 | 02 | 2021 I Petra Demková

Ján Čarnogurský ml. si všíma zmenu v nastavení nášho ministerstva zdravotníctva, keď sa zrazu ministerstvo snaží nakúpiť ruskú vakcínu. Známy právnik sa teší – pretože doteraz podľa neho pandemický plán našej vlády spočíval v tom, že ľudia sa nechali umierať – po hromadnom nakazovaní sa na celoplošných testovaniach.  


Ján Čarnogurský ml. radí, ako neprísť o byt, ak sa po korone ocitnete v exekúcii pre neschopnosť splácať.
Splátková „amnestia“ skončila a úvery a hypotéky treba od januára opäť splácaťm čo mnohých Slovákov privádza do ťažkej situácie. Právnik Ján Čarnogurský ponúka návod pre občanov, ktorí sa ocitnú v zložitej finančnej situácii a pre neschopnosť... Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Petra Demková


„Minister Krajčí má nové riešenie Covid krízy – vakcínu Sputnik V,“ informuje na Facebooku Ján Čarnogurský ml. „Pán minister zdravotníctva Krajčí zvažuje schválenie a nákup vakcíny Sputnik V ešte predtým ako ju schváli Európska Lieková agentúra. Zomiera veľa ľudí a Sputnik V je vakcína, ktorej verí podstatne viac ľudí ako pokusným vakcínam, ktoré vyrába napr. firma Pfizer. Možno budeme Sputnik V vyrábať aj na Slovensku!“ píše ďalej známy právnik. „Za tieto slová treba pána ministra pochváliť,“ myslí si tiež.

Podľa J. Čarnogurského ml. je to príjemná zmena v doteraz nastavenom pandemickom pláne, pri ktorom podľa neho vláda rieši pandémiu kovid zomieraním chorých. „Zomieranie chorých skrývame za názvy „skríning“ a „plošné testovanie“, ktoré slúžia na hromadné rozšírenie vírusu v malom priestore a následné certifikovanie nakazených negatívnym certifikátom, aby mohli nerušene vírus šíriť ďalej,“ prekvapuje svojím hodnotením diania Čarnogurský.

Ten si všíma aj rétoriku našich liberálnych médií: „Niektorí naši liberálni novinári považujú použitie ruskej vakcíny na záchranu slovenských životov za neprípustné. Vraj z geopolitického hľadiska nesmieme používať ruskú vakcínu, ale musíme radšej zomrieť. Je to vraj geopoliticky potrebné pre našich amerických partnerov,“ napísal Čarnogurský.

Prečo to váhanie s vakcínou Sputnik? „Asi na americkom vyslanectve neberú telefóny,“ píše Čarnogurský
Ján Čarnogurský si všíma „tragikomédiu“ prístupu našich politikov a médií k ruskej vakcíne. Upozorňuje na vynikajúce výsledky, ktoré táto vakcína vykazuje. „Štáty, ktoré nie sú v predklone pred USA, nemajú problém uchádzať sa o dodávky a výrobu... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Petra Demková


Sputnik V má podľa neho samé pozitíva, bola to prvá vakcína na svete proti COVID-19 a absolvovala všetky štandardné klinické testovania vrátane III. fázy a jej potvrdená účinnosť proti vírusu je 91,7%. „Ak niekto má vedomosť o nežiadúcich účinkoch vakcíny Sputnik V, prosím, uveďte link k zdroju informácie do komentárov. Nepodarilo sa mi nájsť žiadnu verejne dostupnú správu o nežiadúcich účinkoch Sputniku V, na rozdiel od vakcín Pfizer, Moderna a AstraZeneca,“ vyzýva Čarnogurský ml.

Následne kritizuje vládu za to, že ešte stále nie je schopná zabezpečiť liek Ivermectin. „Slovensko je taktiež jednou z prvých krajín EÚ, vďaka pánovi ministrovi zdravotníctva Krajčímu, v ktorej je možné legálne použiť liek Ivermectin na liečbu Covidu. Akurát tento liek sa nedá nikde na Slovensku zohnať a ak ho niekto objedná zo zahraničia, tak vláda jeho dovoz na Slovensko zmarí,“ kritizuje postupy vlády.

Čarnogurský ml. informuje, že aj vďaka vakcíne Sputnik V sa vrátil život v Rusku do normálnych pomerov, s minimálnymi obmedzeniami. „Všetky školy, vrátane vysokých škôl sú otvorené, deti navštevujú záujmové krúžky, ľudia chodia do práce bez modrých papierikov, reštaurácie sú v plnej prevádzke, divadlá aj múzeá sú otvorené. Rovnako liečebné postupy používané v Rusku sú veľmi účinné a dnes na Covid zomiera v Rusku iba málo chorých,“ informuje právnik a v závere svojho príspevku sa pýta: „Premení pán minister zdravotníctva svoje slová aj na skutky?“

Mikas bude musieť za svoje rozhodnutia niesť zodpovednosť, upozorňuje Čarnogurský mladší
Právnik Ján Čarnogurský mladší v statuse na sociálnej sieti upozorňuje, že aj keď je vyhláška Jána Mikasa nezákonná, stále platí. Na druhej strane však varuje, že hlavný hygienik bude musieť za svoje činy niesť zodpovednosť. Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.