Súdruhovia všetkých krajín sa spojili a - niekde urobili chybu. S témou Navalnyj a s preferenciami v Rusku nepohli
13 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Ruská agentúra na prieskum verejnej mienky Levada uverejnila výsledky prieskumu verejnej mienky. Jednou z otázok bola aj podpora prezidenta Vladimíra Putina. Ako to dopadlo, všimol si JUDr. Ján Čarnogurský, predseda Slovensko-ruskej spoločnosti, advokát, dlhoročný disident, zakladateľ a prvý predseda KDH, bývalý premiér SR.


"Prieskum sa robil v dobe od 29. januára do 2. februára. V rovnakej dobe uverejňovali v rôznych televíziách a na sociálnych sieťach film o údajnom Putinovom paláci na pobreží Čierneho mora, v Moskve súd premenil Navalnému podmienečný trest na nepodmienečný a vo viacerých ruských mestách prebehli demonštrácie najmä mladých ľudí za Navalného, ktorým západné médiá vrátane našich venovali veľkú pozornosť." Píše Ján Čarnogurský na webe Slovensko - Ruskej spoločnosti srspol.sk.

Čarnogurský ďalej informuje, že "podľa prieskumu, podpora prezidenta Putina oproti novembru 2020 poklesla iba o 1 percento. V novembri 2020 podpora dosiahla 65 percent, teraz prezidentovi Putinovi namerali podporu 64 percent. Pokles podpory nepresahuje rozsah štatistickej chyby, čiže možno konštatovať, že podpora prezidenta neklesla. Celá propagandistická operácia s názvom Navalný sa ukázala ako pľasknutie do vody. V prieskume bola aj otázka o dôveryhodnosti politikov. Prezident Putin dosiahol dôveru 29 percent, najviac medzi politikmi, Navalný 5 percent."

"Azda aj pod vplyvom nízkej účasti verejnosti na demonštráciách za Navalného, či aj ako reakciu na prieskum Levady, organizátori odvolali demonštrácie tento a nasledujúce víkendy. Bieloruský model protestov proti vládnucej moci sa v Rusku zjavne nepodaril. Objektivitu prieskumov agentúry Levada nespochybňujú ani na Západe." Pripomína v závere informácie Ján Čarnogurský.

České médiá: Čarnogurský je za nákup ruskej vakcíny Sputnik V
Bývalý slovenský premiér a minister spravodlivosti Ján Čarnogurský na svojej facebookovej stránke zverejnil príspevok, v ktorom sa zamýšľa nad "tragikomédiou pochybovačov o Rusku", informuje český portál Sputnik. Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Marek Molnár