Publicista: Politika kontaminovaná osobnostnými poruchami je víťazom tejto doby
13 | 02 | 2021 I Michal Filek

Pre mnohých kontroverzný publicista Michal Havran píše, že je prekvapený, ako je naša spoločnosť intoxikovaná straníckou politikou. Pre mnohých sa stala nielen zdrojom neuróz, patologického správania, ale dokonca obsahom života. Chýba mu svet, v ktorom nemala také despotické postavenie, ako dnes.



"Nedokážem posúdiť väčšinu vecí, ktoré sú súčasťou nášho sveta. Neviem ako funguje bitcoin, prečo máme rómske favely a ako sa šíri respiračný vírus. Zaráža ma však, že v obchodoch je viac ľudí ako by malo a rady počas čakania na testovanie v čase, keď by sa mali ľudia vyhýbať združovaniu sa.






Podľa Havrana sú  ľudia radi spolu, možno dokonca aj pred odberovým miestom.



"No najviac ma prekvapuje extrémna intoxikácia spoločnosti politickým elementom. A spôsob, ako sa táto u nás pomerne primitívna záležitosť stala pre mnohých zdrojom neuróz, patologického správania a napokon obsahom života."



Paradoxne sme sa vraj  stali obeťami straníckej osobnostnej poruchy v dobe, keď sme sa mohli stať civilizovaným spoločenstvom proti hrozbe z nášho prostredia. Sme hlboko nepokojnou a rozrušenou krajinou, všetko sa stalo predmetom neurotickej pozornosti - pristihol som sa ako mám nerv kvôli vlaku v Tatrách, ktorý nie je tak starý, aby sme menili, hovorí.



"Infiltrácia cudzej politickej ambície do nášho života síce dokáže suplovať zábavu “silné emócie”, no každým dňom v nakazenom svete strácam schopnosť predstavovať si niečo iné ako chorý svet. Politika kontaminovaná osobnostnými poruchami je víťazom tejto doby a je mi smutno za svetom, kde nikdy nemala také despotické postavenie vo vzťahu k našej predstavivosti, ako teraz."


Drucker: Matovič sa opäť schoval v ťažkých časoch pre Slovensko. Takto sa premiér nespráva
Slovensko zažíva najhorší týždeň v počte mŕtvych a premiér sa schoval. Niekoľko dní o ňom nie je počuť. Tomáš Drucker komentuje, že šialené experimenty dua Matovič - Krajčí fatálne zlyhali. "Kedy už pochopia, že musia odísť?" pýta sa exminister.... Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Michal Filek