Böhm si mal streliť do hlavy, manželku, ktorá mu chcela v samovražde zabrániť, zasiahol do hrudníka
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Informácia o samovražde Františka Böhma, korunného svedka v kauze Judáš, spájaného aj s nebohým Milanom Lučanským, šokovala Slovensko. Čo bolo jej príčinou zostáva nateraz záhadou.


František Böhm obráti zbraň voči sebe v piatok asi hodinu pred polnocou. Či bola za streľbou manželská hádka, pretože postrelená bola aj jeho manželka, alkohol alebo psychický tlak, nie je zatiaľ jasné. Böhm však mal byť namočený aj v ďalších kauzách a hrozilo mu, že sa opäť vráti za mreže, uvádza portál 1.pluska.sk.
V dome, kde sa dráma udiala, bol v čase tragédie aj Böhmov 19-ročný syn

Obvinený podnikateľ František Böhm si mal podľa informácií TV JOJ strelil do hlavy a svoju manželku postrelil do oblasti hrudníka. Incident sa mal odohrať v piatok v neskorých večerných hodinách v obci Plavecký ŠtvrtokManželku po incidente ošetrovali záchranári a aktuálne sa nachádza po operácií hrudníka v bratislavskej nemocnici Ružinov v stabilizovanom stave. V čase tragickej udalosti sa mal v dome nachádzať aj ich 19-ročný syn. Böhmova manželka, ktorú zrejme postrelil iba omylom, sa mala, podľa informácií TV JOJ, pokúsiť zabrániť manželovi spáchať samovraždu.

Obvinený František Böhm mal veľmi dobré známosti. Vedel veľa vecí vybaviť a jeho kontakty mali siahať naozaj vysoko. Koncom roka 2018 mala na neho upriamiť pozornosť Slovenská informačná služba. O odpočúvaní jeho osoby ho mal v rozhovore upozorniť zadržaný Norbert Paksi. „Pokiaľ viem, túto vec mal konzultovať s Milanom Lučanským, ktorý mu uviedol, že to je buď kvôli Pavlovi Forishovi, s ktorým sa kontaktujeme, alebo Petrovi Tóthovi,“ mal vypovedať pred vyšetrovateľom Böhm. Neskôr malo vyplynúť, že odpočúvaný mal byť on a Tóth, prezývaný Ďateľ.

Kajúcnici Makó a Böhm o kauze Texasan: Desaťtisícové úplatky končili až na najvyšších miestach
Ľudovít Makó je najväčším kajúcnikom, ktorého elitní policajti z NAKA zadržali. Po jeho výpovediach skončili za mrežami mnohí vysokopostavení funkcionári. Pri poukazovaní na páchanie trestnej činnosti sa k nemu pridal aj exsiskár František Böhm,... Čítať ďalej
16 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Stoja za samovraždou Böhma vyhrážky obvineného Beňa, alebo niečo iné?

Osudovým sa mu zrejme stalo stretnutie s bývalým šéfom Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovítom Makóm, ktorý mal zorganizovať stretnutie aj s Borisom Beňom, bývalým námestníkom riaditeľa SIS, ktorý je v súčasnosti tiež zadržaný v kauze Judáš a čelí obvineniu z vydierania aj z ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. „Beňa povedal, že moje odpočúvanie bolo nedopatrením, že si s tým nemám robiť starosti a mám to považovať za vyriešené,“ mal vypovedať nebohý Böhm, ktorý mal na požiadanie od Beňa dohovoriť Petrovi Tóthovi, nech prestane vyťahovať špinu na neho a podnikateľa Petra Košča. „Tóth má mať fotografiu, na ktorej bol Beňa s kriminálne závadovou osobou z prostredia sýkorovcov, prezývaného Šulo,“ mal ozrejmiť Böhm. Podľa Tótha mal za nezverejnenie predmetnej fotografie lobovať aj obžalovaný podnikateľ Marian Kočner. Böhm mal požiadavku tlmočiť Tóthovi, ktorý na oplátku chcel, aby Beňa s Koščom na neho mediálne neútočili.

„Táto dohoda na plnej čiare stroskotala, keďže sa počas vianočných sviatkov 2018 spustil na Tótha mediálny lynč, na ktorý on následne odpovedal,“ má sa písať v Böhmovej výpovedi z polovice novembra minulého roka. Práve bývalý siskár, ktorý si včera vzal život, tak pôsobil ako prostredník medzi Tóthom a ľuďmi, ktorí chceli s ním komunikovať. Zaujímavé ešte je, že Beňa mal pred pár dňami vypovedať, čo denníku Plus JEDEN DEŇ potvrdili viaceré zdroje. Čo všetko polícii povedal, či sa Böhmovi cez nejaké osoby vyhrážal, alebo mal naňho informácie, ktoré by ho mohli vrátiť opäť za mreže, sa zatiaľ denníku zistiť nepodarilo.

"Miznutie" svedkov nadobúda obludné rozmery - Böhm bol kľúčovým svedkom proti Lučanskému, potvrdil Radačovský
Obhajca rodiny Lučanských Miroslav Radačovský reaguje na informáciu o medializovanej samovražde kajúcnika Františka Böhma. Vážení priatelia, bola zverejnená správa "Mimoriadne: Kľúčový svedok proti Lučanskému je mŕtvy". Ďalej sa v tejto... Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Ivan Brožík