Kamenický: Rozdávanie politických trafík OĽaNO pokračuje
12 | 02 | 2021 I Michal Filek

Bývalý minister Ladislav Kamenický vo svojom najnovšom statuse kritizuje personálnu politiku Matovičovej vlády. Doslova uverejnil: "Kardioústav riadi hutník, Lesy kotoľník, nemocnicu lesník, bane nábytkár, vládu plagiátor..."


Minister financií Heger sa, podľa Kamenického, v duchu predvolebných sľubov hnutia OĽANO, neustále vyjadruje k výberu manažérov veľkých štátnych podnikov, že bude maximálne transparentné, odborné, bez konfliktu záujmov, bez rodinkárstva a klientelizmu.

 

Zdroj: facebook Ladislava Kamenického


 

"Už v minulosti som upozorňoval na podivné výberové konanie na generálneho riaditeľa spoločnosti TIPOS, ktoré vyhral dočasne vymenovaný Marek Kaňka, ktoré bolo v príkrom rozpore s predvolebnými sľubmi OĽANO. Minister financií Heger dnes  (štvrtok, poznámka HD) hovoril na tlačovej besede o vymenovaní nových členov predstavenstva spoločnosti SEPS a.s. (Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a.s.)," píše exminister.

Do výberového konania na nových členov predstavenstva SEPSu sa v októbri 2020 prihlásilo vyše 50 ľudí. Zúčastnili sa ho aj dvaja dočasne dosadení nominanti ministra Hegera (od apríla 2020) Jaroslav VACH a Martin RIEGEL, ktorí boli do predstavenstva SEPS priamo dosadení ministrom Hegerom ešte v apríli 2020. Minister Heger vtedy tvrdil, že obaja páni budú pôsobiť len dočasne, kým sa nevyberú ODBORNÍCI!

"Čomu sa už dnes asi nikto nečudujte, MINISTER HEGER DNES VYMENOVAL oboch pánov VACHA a RIEGELA do predstavenstva spoločnosti SEPS. Paradoxné je, že rozhodovať o Jaroslavovi VACHOVI bude jeho SPOLUŽIAK, štátny tajomník ministerstva financií a člen výberovej komisie Marcel KLIMEK. Obidvaja vyštudovali Národohospodársku fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave, odbor národnej a hospodárskej politiky."

Igor, spamätaj sa aj s tvojimi odborníkmi! Antigény nefungujú
Komentár Ivana Mihale Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Ivan Mihale


Podľa Ladislava Kamenického ministrovi HEGEROVI neprekáža, že páni Vach a Riegel NEMAJÚ ŽIADNU PRAX V ENERGETIKE! Dodáva, že pre oboch pánov sa očividne upravili podmienky výberového konania.

"Minister Heger zostavil členov výberovej komisie nasledovne:
- poslanec NR SR za OĽANO Peter KREMSKÝ
- štátny tajomník ministerstva financií Marcel KLIMEK
- generálna tajomníčka služobného úradu ministra Hegera
- zástupca zamestnancov podniku

TOTO JE AKOŽE TRANSPARENTNÁ VÝBEROVÁ KOMISIA? PRE OĽANO ASI ÁNO! A ROZDÁVANIE POLITICKÝCH TRAFÍK (ako to nazýva samotné OĽANO) POKRAČUJE."

Reštauratéri a hotelieri Matovičovi s Kollárom: Máme vás plné zuby, nemáme čo dať deťom jesť
11 | 02 | 2021 | editor01hd