Hviezdu Hviezdnych vojen vyhodili, lebo prirovnala USA k nacistickému Nemecku
12 | 02 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 12/02/2021

„Byť dnes republikánom je ako byť Židom počas holokaustu. Čím sa nenávisť voči Židom líši od tej kvôli politickým názorom?“ spýtala sa americká filmováhviezda Gina Caranová, uviedol Gazeta.ru. Herečka  dostala od Lucasfilmu výpoveď, pretože prirovnala terajšie USA k nacistickému Nemecku. Štúdio považuje jej postoje za neprijateľné „hanobenie ľudí na základe ich kultúrnej a náboženskej identity“.

Herečka je známa zo seriálu na motívy Hviezdnych vojen  The Mandalorian ako Kara Dune. Podľa časopisu Variety sa už nebude môcť objaviť v jeho pokračovaní. Keďže USA prirovnala k Tretej ríši Adolfa Hitlera. Spoluprácu jej vypovedala i jej agentúra UTA.

„Gina Caranová v súčasnosti s Lucasfilm nespolupracuje. Neexistujú plány na jej ďalšie pôsobenie. Jej príspevky na sociálnych sieťach hanobia ľudí na základe ich kultúrnej a náboženskej identity. Sú ohavné a neprijateľné,“ uviedlo štúdio.

Aj holokaust sa zrodil z nenávisti

Ide o názory, ktoré herečka prezentovala na Instagrame a TikTok. Podľa nej je aktuálna nenávisť voči republikánom podobná tej voči Židom. Podľa nej „byť dnes republikánom  je ako byť Židom počas holokaustu“.

„Židov nebili na uliciach nacistickí vojaci. Ale ich susedia a dokonca i deti. Dejiny sa dnes upravujú podľa potreby. Preto si väčšina neuvedomuje, že predtým, ako nacisti siahli na Židov, podnietili ich susedov k nenávisti. Čím sa nenávisť voči Židom líši od tej kvôli politickým názorom?“ Spýtala sa Caranová.

Na druhý deň síce názor vymazala, jej priaznivcom sa ho však podarilo rozšíriť na Twitteri. Následne vznikla skupina „Zavrite Ginu Carano“. Jej fanúšikovia zasa založili „Milujeme Ginu Carano“.

„Ako mohol niekto s jej postojmi, covid popierač a podporovateľ Trumpa hrať postavu, ktorá celý život bojuje proti útlaku a tyranii. Lucasfilm by sa mal hanbiť. Vyhoďte ju!“ Znel jeden z nahnevaných komentárov.

Pár konfliktov na sociálnych sieťach už má Caranová za sebou. Čelila kritike za blokovanie účtov, ktoré podporujú hnutie Black Lives Matter (BLM). Používatelia si tiež všimli jej lajky pod príspevkami proti BLM.

Zároveň ju obvinili z transfóbie. Keďže zosmiešňovala ľudí, ktorí zverejňovali na sociálnych sieťach obľúbené zámená. Herečka ale neskôr vysvetlila, že jej kolega Pedro Pascal vysvetlil dôvody takejto sebaidentifikácie niektorých ľudí. „Som proti šikanovaniu. Najmä, ak ide o najzraniteľnejších. Podporujem slobodu ich voľby,“ napísala Caranová.

Žiadne rúška ani očkovanie, Biden vyhral podvodom

Caranová je známa i tým, že neverí, že je nosenie rúšok ako ochrana pred koronavírusom účinné. Postavila sa tiež proti očkovaniu. Výsledky amerických prezidentských volieb roku 2020 označila za podvod.

Lucasfilm zatiaľ neoznámil, kto herečku nahradí v pokračovaní seriálu, ktorý voľne dopĺňa slávne Hviezdne vojny. Štúdio ohlásilo pokračovanie The Mandalorian s názvom Strážcovia Novej republiky. Hlavnú úlohu by v ňom mala mať i jej postava. V novej sérii sa z bývalej pomocníčky Rebelov má stať ochrankyňa Novej republiky.