Primátor Bratislavy Vallo: Školy asi ostanú zatvorené aj budúci týždeň
11 | 02 | 2021 I editor01hd
Bratislavský primátor Matúš Vallo avizuje, že aj napriek rokovaniu vlády a zasadnutiu regionálneho krízového štábu nebude prebiehať otváranie škôl v meste koordinovanou a predvídateľnou formou, píše v statuse na Facebooku.

"Regionálny hygienik nevydal nariadenie a aj pre nasledujúci týždeň platí iba jeho odporúčanie neotvárať školy v Bratislave pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu. Keďže jeho odporúčanie nie je záväzné pre zriaďovateľov škôl, jednotliví zriaďovatelia k nemu pristupujú rôzne. Niektoré súkromné školy sú na rozdiel od verejných škôl otvorené už dnes a zrejme budú aj nasledujúci týždeň," píše Vallo.

Podľa jeho slov situáciu nepomohol vyriešiť ani COVID automat a je vysoko pravdepodobné, že deti z verejných škôl ostanú doma aj budúci týždeň.

Štát tvrdí, že v Kežmarku je v nemocnici 95 ľudí s Covidom, Kežmarok vie o jedenástich.
„Štát má v údajoch chaos,“ tvrdí mesto Kežmarok. Podľa ministerstva zdravotníctva má okres 95 hospitalizovaných na ochorenie COVID-19. V nemocnici v skutočnosti leží len 11 pacientov. Tento údaj pritom rozhoduje, či sa okres zaradí medzi rizikové... Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Petra Demková


"Starostky a starostovia mestských častí totiž v tejto situácii považujú dištančnú formu štúdia za bezpečnejšiu. Niektorí z nich sú však pripravení tam, kde situáciu v nasledujúcich dňoch lokálne vyhodnotia ako menej rizikovú, školy otvoriť (napr. Staré Mesto). Pre záväznú informáciu o otvorení konkrétnych škôl vám preto odporúčame sledovať informácie jednotlivých mestských častí, alebo priamo škôl, kde vaše deti študujú," spresňuje Vallo.



"Skrývala som sa v tuneli za zvukov sirén, toto je však premiéra. Očkovať sa nedám," tvrdí Kráľovičová
Herecká legenda Marína Kráľovičová (93) sa k situácii okolo pandémie koronavírusu stavia svojsky, píše Nový Čas. Aký má názor na vakcínu proti ochoreniu COVID-19? Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | editor01hd