Harabin mal opäť pravdu! Tentoraz s neústavnými krokmi zo strany vlády počas pandémie
11 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Exminister spravodlivosti Štefan Harabin je spokojný. V statuse na sociálnej sieti to priznal po tom, ako ombudsmanka podala na ústavný súd žiadosť o posúdenie niektorých zásahov do práv ľudí počas pandémie.


Štefan Harabin bol prvý, kto už v apríli minulého roka upozorňoval na neústavné kroky vlády. Teraz zareagovala aj ombudsmanka Mária Patakyová, ktorá žiada ústavný súd o posúdenie niektorých zásahov do práv občanov počas pandémie.

„Nikdy som netrpel, netrpím a ani nebudem trpieť kultom osobnosti a preto nepotrebujem ocenenia prvenstva v otázke poukázania na zjavné a preukázateľné porušovanie ľudských práv Matovičovou vládou, na ktoré som jasne a nesporne ukázal už i v apríli 2020,“ píše Harabin.

Považuje za smutné, že práve vtedy Fico, Pellegrini a Kotleba prekvapivo držali „potrebnú líniu“ Matoviča. „A doposiaľ ju držia, účelovo umelo vyrobeným Covid divadlom aj tým, že demonštratívne bezdôvodne nútia zdravých občanov nosiť rúška i osobným príkladom. Harabin mal znovu pravdu. Obmudsmanka to potvrdila,“ vyhlásil Harbin.



Ombudsmanka Mária Patakyová žiada ústavný súd o posúdenie ústavnosti niektorých zásahov do práv občanov počas pandémie. Zamerala sa najmä na problematiku pozbavovania osobnej slobody formou karantény alebo izolácie, nedostatočnej právnej a súdnej ochrany pred zásahmi do základných práv a slobôd, ale aj na problematiku takzvaných faktúr za štátnu karanténu, ako aj problém vágnych a príliš širokých kompetencií Úradu verejného zdravotníctva a ministerstva zdravotníctva počas pandémie.

"Matovič podvádzal a bude podvádzať," poukazuje na premiéra Štefan Harabin
Štefan Harabin, bývalý minister spravodlivosti a predseda najvyššieho súdu, sa opäť prejavil ako premiérov kritik. Matovič podľa neho podvádza aj tým, že v Európe má podporu na jeho covid diktatúru. Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.