Bratovražedný boj Uhríka s Kotlebom pokračuje: Padajú obvinenia z intríg a zneužívania peňazí strany
11 | 02 | 2021 I editor01hd
Europoslanec Milan Uhrík nedávno oznámil odchod z ĽSNS. Členom strany poslal rozlúčkový e-mail, v ktorom obviňuje predsedu Mariána Kotlebu z intríg a zneužívania straníckych peňazí, informuje portál Aktuality.

Portál uvádza, že má k dispozícii Uhríkov mail, no nekonkretizuje z akého zdroja bol získaný. Pravosť e-mailu nepoprel Uhrík ani Martin Beluský, poslanec a zároveň hovorca ĽSNS. Beluský však tvrdí, že celý mail je „kombináciou lží a poloprávd“.

Nie každý odchádza z presvedčenia, naznačil o šestici odídencov z ĽSNS Kotleba
Nie každý zo skupiny „odídencov“ z ĽSNS sa pre ukončenie členstva rozhodol z vlastného presvedčenia. V reakcii na oznámenie šestice nespokojencov, ktorí sa na znak nesúhlasu s posilnením právomocí predsedu rozhodli v ĽSNS skončiť, to naznačil šéf... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | tasr


Uhrík sa sťažuje na komunikáciu s Kotlebom. Vraj bola veľmi komplikovaná už od volieb, ktoré podľa odídencov nedopadli úspešne. ĽSNS vo voľbách získala ani nie osem percent, no v prieskumoch pred voľbami atakovala hranicu 14 percent.

„Táto komunikácia sa ešte viac zhoršila po tom, čo od predsedu ušla manželka do Egypta a po tom, čo bol odsúdený za šeky 1488. Chápeme, že sú to obrovské osobné tlaky, ale namiesto toho, aby predseda hľadal v nás oporu, podľahol paranoji a pomaly v každom začal hľadať nepriateľa,“ vysvetľuje europoslanec.

S Kotlebom sa vraj uhríkovci hádali už pri tvorbe kandidátky, o ktorej rozhodoval výlučne predseda. Z ôsmeho miesta kandidovala do parlamentu za ĽSNS zdravotná sestra Danica Mikovčáková. Získala lepšie miesto ako niektorí poslanci či napríklad podpredseda strany Andrej Medvecký, píšu Aktuality.

Inak neznámu ženu zo Zvolena ešte v deň parlamentných volieb spoznalo takmer celé Slovensko. Bloger Radovan Bránik na svojom webe zverejnil staršie inzeráty z erotickej zoznamky, ktoré publikovali Mikovčáková s manželom Jánom, dovtedajším šéfom ĽSNS v Banskobystrickom kraji. Z Uhríkovho mailu vyplýva, že vrúcny Kotlebov vzťah k Mikovčákovcom bol jednou z príčin ich odchodu.

Kotleba o mŕtvej Bystričanke: Na očkovanie sa nechala nahovoriť blízkou osobou
Slovensko má už druhý prípad úmrtia po očkovaní proti koronavírusu. Informáciu dnes potvrdil na sociálnej sieti aj šéf ĽSNS Marián Kotleba. Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Predseda ĽSNS podľa Uhríka o minulosti manželov vedel, napriek tomu dal Mikovčákovú na kandidátku, a to rovno do prvej desiatky. Po prevalení škandálu sa vraj predsedníctvo dohodlo, že sa mandátu vzdá obratom.

„Na druhý deň však uznesenie predsedníctva Kotleba svojvoľne zmenil a Mikovčáková sa mandátu nevzdala ešte niekoľko dní,“ napísal podľa Aktualít Uhrík členom strany. A aby toho nebolo málo, Mikovčákovej vybavil miesto asistentky

Uhrík píše, že v lete minulého roku sa dozvedeli, že Kotleba chce Mikovčákovcom zo straníckych peňazí kúpiť dom za 175-tisíc eur. Strana vraj mala odkúpiť ich byt vo Zvolene a oni si za to mali postaviť dom.

„Po našom silnom odpore sa táto kúpa napokon zastavila, avšak Mikovčákovcom bolo aj napriek tomu vyplatených približne 80-tisíc eur ako ,poďakovanie‘ za to, že nás všetkých takmer zničili,“ dodáva europoslanec.

Kotleba: Dnešok potvrdil, že Lučanského zranenia pri prvom incidente neboli následkom pokusu o samovraždu
01 | 02 | 2021 | sefredaktor