Ferrari pracuje na prvom SUV. Natočili ho pri testovaní (VIDEO)
10 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Prvé SUV od Ferrari bolo natočené pri testovaní. Vozidlo v maskovaní nieslo niekoľko dielov z Maserati Levante, aj tak je však poznať jeho nižšia stavba, píše portál Novinky.cz.


Zdá sa, že Ferrari je s vývojom svojho vôbec prvého SUV ďaleko, a preto automobilka z Maranella vyrazila testovať. Aj tam však číhajú fanúšikovia s fotoaparátmi, a tak má verejnosť ďalšiu príležitosť vidieť aspoň čiastočné tvary Ferrari Purosangue.

Ako vidíme, inžinieri použili na zakrytie vzhľadu autá nielen maskovaciu fóliu, ale tiež niekoľko dielov od sesterskej automobilky Maserati, konkrétne napríklad prednú aj zadnú masku. Predpokladá sa, že sa jedná o obyčajné maskovanie, a nie o časti, ktoré by mali finálne skončiť na produkčnom Ferrari. Zaujímavé však je, že tvarom automobil prakticky SUV nepripomína. Sedí totiž veľmi nízko a je podobný skôr modelu GTC4 Lusso.


Elektrické Ferrari najneskôr do roku 2030
Zdá sa, že padne jedna z posledných benzínových bášt, ale neskôr, než sa pôvodne predpokladalo. Ferrari oznámilo svoj zámer postaviť čisto elektrický športový automobil. E-Bolide by mal byť na trhu do roku 2030, píšu rakúske noviny Kronen... Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Ingrid Vrabcová





Čo sa týka modelu Purosangue samotného, ​​Ferrari už o ňom do éteru pustilo niekoľko dôležitých informácií. Luis Camilleri, šéf automobilky, sa napríklad nechal počuť, že autu nehovorí SUV ale FUV, teda Ferrari Utility Vehicle, čo môže naznačiť, že sa nebude jednať priamo o SUV s typickými prvkami, ale skôr o vlastnú víziu podobného auta od Ferrari. Čo sa výkonu týka, Purosangue by mal ponúknuť viac než Lamborghini Urus, Bentley Bentayga alebo Aston Martin DBX.


&utm_campaign=embed_video_watch_again

Hlasy priamo z talianskej automobilky hovoria o tom, že vývoj auta je veľmi zložitý. Veď aj o názve Purosangue, ktorý v preklade znamená "čistá krv", sa Taliani museli súdiť s antidopingovou spoločnosťou Purosangue Foundation. Isté nie je ani pohonné ústrojenstvo. Hovorí sa však o tom, že SUV bude poháňané motorom 3,8 litra V8 s dvoma turbodúchadlami, ktorý bude naladený na výkon 650 koní. Rovnaký motor má pod kapotou aj GTC4 Lusso.


Alternatívou v pohone je pre Ferrari údajne aj hybridná jednotka v kombinácii so šesťvalcovým motorom, o čom sa ale zatiaľ iba špekuluje. Technický riaditeľ Ferrari Michael Leiters okrem iného potvrdil aj fakt, že Purosangue bude stáť na rovnakej modulárnej platforme ako Ferrari Roma, teda s motorom vpredu. O skutočných faktoch by sme sa mali sami presvedčiť na konci budúceho roka, kedy sa očakáva premiéra vozidla.

Do roku 2030 bude 80 percent predaných porsche elektrických
Do konca dekády bude cez 80% predaných vozidiel Porsche poháňať elektrina. V rozhovore s týždenníkom Bild am Sonntag to potvrdil šéf nemeckej automobilky Oliver Blume. Na mysli pritom mal ako vozy čisto elektrické, tak aj hybridné autá, informuje... Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Timotej Dudka