Elektromobil ICAR od Apple, maximálka 260 km/h 
10 | 02 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Objavili sa ďalšie špekulácie o pripravovanom elektromobile od Apple. Analytik Ming-Chi Kuo, známy svojimi detailnými informáciami z dodávateľských sietí, vo svojej najnovšej správe uviedol niekoľko podrobností o elektromobile tohto výrobcu iPhonov, informujú nemecké noviny Bild.


Kuo potvrdil fámy, podľa ktorých má juhokórejská automobilka Hyundai vyrábať spolu s Apple nový elektromobil postavený na platforme E-GMP. S touto správou prišiel portál 9to5mac.com.


Hyundai túto platformu už avizoval pred niekoľkými mesiacmi, pričom pripojil aj zopár špecifikácií. Ak bude auto od Apple skutočne s touto platformou, potom by sa s ním spájali aj takéto technické údaje:


Maximálna rýchlosť by mohla byť približne 260 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h do 3,5 sekundy. Dojazd elektromobilu na jedno nabitie batérie vyše 480 kilometrov. Batéria by sa mala nabiť na 80 percent kapacity do 18 minút. Za päť minút rýchleho nabíjania získate dodatočných 100 kilometrov dojazdu.



Podľa spoločnosti Hyundai by sa tieto  informácie mali týkať najvýkonnejšieho modelu postaveného na tejto platforme.


Stále však zostáva záhadou, ako ďaleko sa už dostal vývoj tohto elektromobilu. Podľa informácií novín Bild by mal šéf Apple Tim Cook (60) vystúpiť ako prominentný hosť na IAA Mobility v Mníchove (7. až 12. septembra). Zastúpenie by tam mal mať aj Hyundai.


Uvidí sa teda, či tam Apple prezradí prvé informácie o svojom novom automobile. Podľa analytika Kua bude vývoj tohto elektromobilu trvať ešte zopár rokov. Jeho odštartovanie vidí najskôr v roku 2025, uzatvára Bild.