Starosta Becík si napriek Matovičovým vyhrážkam za svojím stojí. A nie je sám
09 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík patrí medzi prvých, ktorí sa otvorene vzopreli premiérovi Matovičovi. Vyslúžil si za to síce od neho vyhrážky, no mnohí stoja za ním.


Branislav Becík sa vzoprel Igorovi Matovičovi, ktorý sa mu za to vyhrážal kriminálom. Počin starostu ale podporili mnohí jeho kolegovia, ba najnovšie aj poslanci nitrianskej župy. Informoval o tom samotný Becík v statuse na sociálnej sieti.



„V jednote je sila!“ začína svoj status Becík a ďalej informuje, že rokovaní vyššieho územného celku v Nitre, poslanci jednohlasne vyjadrili plnú podporu návrhu odbremeniť samosprávy od skríningového testovania. Okrem iného aj navýšením počtu mobilných odberových miest v spádových obciach, mestách a okresných mestách. „Stále si stojím za svojím, že testovaním vystavujeme riziku zdravých obyvateľov! Vážim si podporu všetkých poslancov, ktorí robia aj starostov vo svojich obciach. Konštruktívnou debatou sme dospeli k záveru, ktorý okrem iných pripomienok odprezentujem na piatkovej porade Novozámockého ZMOSu. Výstup bude slúžiť, ako podklad pre ZMOS na rokovanie s vládou,“ konštatuje vo svojom statuse starosta Branislav Becík.

Ďalší starosta vypovedá poslušnosť vláde. Testovanie je nezmysel, tvrdí
Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou, verejne vyhlásil, že vypovedá poslušnosť súčasnej vláde. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Imrich Kovačič