Ministrovi Doležalovi radí bývalý televízny šéf Mika, spájaný s bossom Takáčovcov
09 | 02 | 2021 I Michal Filek

Zaujímavú informáciu priniesol portál ereport.sk.  Bývalý riaditeľ verejnoprávnej televízie, aj súkromnej TV Martíka Vašo MIka je poradcom ministra dopravy Andreja Doležala. Ten istý Mika je však z minulosti spájaný nielen s Mariánom Kočnerom, ale aj bývalým bossom mafiánskej skupiny Takáčovcov Ľubomírom Kudličkom, ktorý je v súčasnosti odsúdený na 25 ročný trest za vraždu. Mika tieto spojenia odmieta. 




S Andrejom Doležalom Miku spája spoločná minulosť v televíziách. Pracovali spolu 10 rokov. “Bol to môj bývalý kolega v Markíze a RTVS a mám na starosti rozvoj projektu agentúry pre cestovný ruch,” prezradil  Mika pre ereport.sk.

V súčasnosti radí Doležalovi už pol roka. “Nie som priamo v infraštruktúre ministerstva, tak dobre. Veď je to môj bývalý kolega. Poznáme sa. Dobre sa spolupracuje s niekým, s kým sa poznáte desať rokov," hovorí.

Mika bol spájaný s odsúdeným Mariánom Kočnerom. On to však rezolútne odmieta. Podľa ereport.sk dnes hovorí, že to bol práve on, kto s Kočnerom viedol boj. "Mika napríklad vystupoval v kauze falšovania miliónových zmeniek voči televízii Markíza ako svedok," napísal portál.

 

Kajúcnik Böhm, ktorý bez dôkazov obvinil generála Lučanského, si písal s Kočnerom o zmenkách
18 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


O ďalšom Mikovom pochybnom spojení informuje ereport.sk takto: "Ten v 90. rokoch bol spoločníkom PSMA, teda Prvej slovenskej mediálnej agenúty. V nej pôsobil od roku 1995 tri roky. Zaujímavosťou je aj ďalší spoločník, a to firma K.S.I., s.r.o., tá bola spoločníkom od roku 1995 do roku 2008. Spomínanej firme šéfoval Ľubomír Kudlička. Ten je známou tvárou slovenského podsvetia. V súčasnosti je totiž odsúdený za vraždu na 25 rokov. Je taktiež považovaný za bossa mafiánskej skupiny Takáčovcov."

“Poznám ho, veď som s ním bol v jednom klube karate,” priznal Mika. “Keď som ho poznal ja, tak to bol ešte normálny chlap, normálny človek.” V ereport.sk uviedol, že práve na karate sa stretávalo viacero známych tvárí, napríklad aj František Šebej či Milan Kňažko. “Dokonca som v jeho ročníku jeden semester učil na vysokej škole,” podotkol.

 

K zásahu NAKA v Bonule v súvislosti s NDS nemám žiadne informácie, tvrdí Doležal
Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina) nemá k zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo firme Bonul v súvislosti s Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS )žiadne informácie. Pre médiá to uviedol v stredu pred rokovaním... Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | TASR