Aj keď do nás, podľa Hlinu, Európska komisia hučí "pomôžte ľuďom", naša vláda toho nie je schopná
09 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"Yossarian z knihy Hlava XXII nedokázal pochopiť, ako Milo dokáže na Malte nakupovať vajcia za sedem centov, následne ich letecky previezť na Pianosu, tam ich predávať po päť centov a ešte na tom zarobiť." Tak znie úvod do popisu politickej schizofrénie a neschopnosti využiť disponibilné financie v prospech potrebných zo strany expredsedu KDH Alojza Hlinu.


"Rozumie niekto tej prestrelke o miliardu eur medzi Nicholsonovou a Remišovou? Ja sa v tom strácam." Zveruje sa čitateľom na sociálnej sieti Alojz hlina.




Reprofoto FB (@Alojz Hlina)

Najskôr Hlina cituje či parafrázuje vyjadrenia poslankyne Nicholsonovej (SaS): "Slovensko stratilo miliardu, lebo sme ju nepresunuli. Vo fonde regionálneho rozvoja sme mali 7 miliárd. Doteraz sme dokázali vyčerpať len 2 miliardy. Zo zostávajúcich piatich nám EK dovolili presunúť miliardu, čo sme neurobili a o túto miliardu sme prišli.
Zostávajúce štyri už presunúť nemôžeme, ale stále ich môžu minúť ministerstvá podľa pôvodných schém /nie však na Corona pomoc/."


Autor statusu k tomuto názoru poznamenáva: "To však asi už nestihneme."


Naša kolaborácia s populizmom a bláznovstvom nás vyjde veľmi veľa, tvrdí Hlina
Konzervatívny demokrat Alojz Hlina si vo svojom statuse na sociálnej sieti všíma nielen nefunkčné testovanie, ale aj najnovší nápad ministra zdravotníctva posielať SMS na povolenie opustenia obydlí. Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Potom Hlina spomína vicepremiérku Remišovú, ktorá podľa neho povedala,  "že v rámci ponúknutej možnosti popresúvať eurofondy sme v prvej vlne presunuli 1,1 miliardy. V druhej vlne na realokáciu prostriedkov však už nezareagovalo žiadne ministerstvo, teda nepresunulo sa nič."


"Moja poznámka (Hlinova - pozn.red. HD)k tomu: Takže realokovat sa ešte malo v druhej vlne, ale nerealizovalo sa to len preto, lebo ministri sú sebci?"


Hlina ďalej spomína správcu Sociálneho fondu ministra Krajniaka: "Vláda na "prvú pomoc" schválila 1.4 miliardy, ale do Sociálneho fondu prostredníctvom ktorého sa táto pomoc realizuje prišlo len 110 miliónov eur z fondu regionálneho rozvoja a 327 miliónov celkom. A dopĺňa, že vicepremiérku Remišovú upozorňovali na to, že z fondu regionálneho rozvoja nedokážu tie prostriedky vyčerpať v termíne a že presun z toho fondu do jeho Sociálneho fondu je možné realizovať len do konca roka 2020..."


Referendu sa dá vyhnúť zmenou na poste premiéra, tvrdí Hlina
Bývalý šéf KDH Alojz Hlina si v statuse na sociálnej sieti všíma úsilie SNS a Hlasu-SD o vypísanie referenda za predčasné voľby. Tvrdí, že vyhnúť sa mu dá výmenou premiéra Igora Matoviča za iného politika. Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

A zas autor statusu k vyššie uvedenému dodáva: "Kde, kedy a ako hlasno minister Krajniak kričal, že prichádzame o peniaze na pomoc pre riešenie Corona krízy?"


Hlina sa teda pýta všeobecne: "Rozumie tomu niekto?" A obáva sa, "že skôr pochopím ako Milo zarábal na tých vajciach ako to, ako sa tu u nás šermuje s tými miliardami."


"Teraz nám Európska komisia povedala (podľa Hlinu - pozn. red. HD) a ponúkla: OK, je kríza, neblbnite, nekradnite, dajte to na niečo užitočné. Na niečo, čo urgentne potrebujete. Pomožte ľuďom. Pomôžte im prežiť túto krízu."


"Dozvedáme sa však",  konštatuje Alojz Hlina, "že sme toto zadanie asi nezvládli."


Hlina tiež píše, že pozná ľudí,  "ktorých korona dostala na kolená. Ľudí, rodiny, čo majú existenčné problémy.
Ak tu bola možnosť im pomôcť - dokonca "za peniaze tých druhých" a my sme to nazvládli, je to trestuhodné.
Myslím, že to treba dovysvetliť. Som síce mudrosráč, ale epidemiologické opatrenia dodržiavam, mafiu nechcem a ani som nikdy nechcel. S mafiou politickou, ale aj skutočnou som bojoval už v časoch, keď sa niektorí veľkí bojovníci báli ešte aj svojho tieňa."


Platí OĽaNO z peňazí štátu nechutnú propagandu proti Pellegrinimu? pýta sa Hlina
"Aj s rizikom, že ma niekde ukrižujú, sa predsa len niečo opýtam," napísal v statuse na facebooku Alojz Hlina. Všimol si totiž, že stránka Obyčajné správy uverejňuje nechutnú popagandu, ktorá vyzerá tak, ako by ju platili Obyčajní ľudia. A od... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Michal Filek