Referendu sa dá vyhnúť zmenou na poste premiéra, tvrdí Hlina
01 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Bývalý šéf KDH Alojz Hlina si v statuse na sociálnej sieti všíma úsilie SNS a Hlasu-SD o vypísanie referenda za predčasné voľby. Tvrdí, že vyhnúť sa mu dá výmenou premiéra Igora Matoviča za iného politika.


Andrej Danko pred pár dňami zaútočil na Petra Pellegriniho, že si chce prisvojiť referendum, na čo zareagovali viacerí politici. „Autorské práva v politike v zásade neexistujú, ale aspoň také niečo ako základná politická česť by mohlo existovať. Pellegrini včera uznal, že s myšlienkou referenda na predčasné voľby prišiel ako prvý Danko,“ napísal Hlina.

Ak ľudia okolo Pellegriniho urobia petíciu za referendum o predčasných voľbách, majú na to plné právo. Hlina si však nemyslí, že je to správna cesta. "Riešením je zmena na poste premiéra. To treba požadovať,“ tvrdí Hlina.



Ďalej píše, že ak má byť vyhlásené referendum, je potrebné diskutovať o tom, aké by malo obsahovať otázky. Hlina ich napočítal osem. „Ak sa Pellegrinimu a spol. bude dariť s prípravou referenda, možno sa nakoniec ani neuskutoční a rozum koalícii zavelí, že skôr ako by sa mala obetovať celá koalícia v predčasných voľbách, bude lepšie, ak dôjde k zmene na poste premiéra,“ myslí si Hlina.

„V takom prípade by referendum ani nemuselo prebehnúť. Aj kvôli tomu, že po zmene na poste premiéra by nemuselo byť ani úspešné,“ dodáva.

„Bol to podvod. Krajina je v rukách politickej strany so 45-timi členmi,“ kričí Hlina smerom k OĽaNO
Rozkol v ĽSNS si všimol aj v súčasnosti už expolitik a bývalý šéf KDH Alojz Hlina. Našiel v ňom však paralelu s premiérovým OĽaNO, do ktorého si s radosťou kopol. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.