Tretia vlna v Izraeli:  Vyše  9-tisíc novoinfikovaných za 24 hodín
05 | 02 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V Izraeli zaregistrovali tretí deň po sebe vyše 9-tisíc novoinfikovaných na COVID-19. Ako informovalo ministerstvo zdravotníctva, za 24 hodín bolo až 9 388 takýchto prípadov. Ide o druhý najvyšší počet v krajine od začiatku pandémie. Pre porovnanie: Izrael má vyše 9 miliónov obyvateľov, teda o niečo viac ako Rakúsko, informuje rakúsky denník Kronen Zeitung.


Izrael je uprostred tretej covidovej vlny. Platí tvrdý lockdown s prísnymi opatreniami, ktoré zahŕňajú aj obmedzenie voľného pohybu. Svoj byt či dom môžu obyvatelia Izraela opustiť  len do vzdialenosti 1 000 metrov.


Izraelský poverenec pre problematiku COVIDU-19 Nachman Ash  pre online portál „ynet“ uviedol, že kvôli enormne vysokému počtu infikovaných by sa  mohol lockdown predĺžiť od ďalší týždeň.


Odborníci však očakávajú, že očkovacia kampaň, ktorá sa začala pred takmer mesiacom, prinesie čoskoro očakávaný účinok. Doteraz bolo v Izraeli zaočkovaných viac ako 1,9 milióna ľudí . Vláda plánuje ponúknuť zaočkovanie všetkým obyvateľom nad 16 rokov, a to do konca marca, uzatvárajú rakúske noviny Kronen Zeitung.