Pellegrini a Fico nechcú za špeciálneho prokurátora politika Lipšica
05 | 02 | 2021 I editor01hd
Ak je favoritom koalície a bude zvolený za špeciálneho prokurátora Daniel Lipšic, všetky budúce kroky Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) by mohli byť napadnuté tým, že je za nimi politika. vyhlásil to poslanec a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini, informuje TASR.

Dodal, že on i jeho poslanci sa na voľbe zúčastnia, aby zvýšili kvórum. O mene kandidáta ešte rokujú. Podobne sa vyjadril aj predseda Smeru-SD Robert Fico, jeho strane nevyhovuje žiaden kandidát.

"Na voľbe sa zúčastníme. Určite nebudeme hlasovať za neprokurátora, pretože by sme zmenili svoj zásadný postoj. Na špeciálnej prokuratúre, ako aj na generálnej má byť človek, ktorý celý život strávil na prokuratúre, nemal by to byť bývalý aktívny politik, človek zamotaný vo všetkých možných kauzách a súdnych procesoch, raz je na strane vrahov, raz je na strane obetí," skonštatoval Pellegrini.

Pripustil, že ak by sa v strane nezhodli na jednom mene, na voľbe by sa zúčastnili, ale nehlasovali by ani za jedného uchádzača. Ak koalícia zvolí Lipšica, potvrdí to podľa neho slová opozície, že legislatívne zmeny v oblasti voľby generálneho a špeciálneho prokurátora boli účelové.

"Rozhodneme sa na poslaneckom klube, aký bude náš ďalší postup, ale nám nevyhovuje žiaden kandidát," povedal v Fico. Voľbu generálneho prokurátora považovali za dôležitú vec, preto sa zúčastnili  na voľbe. V prípade špeciálneho prokurátora podľa jeho slov takýto názor nemajú, pretože generálna prokuratúra funguje. V súvislosti s kandidátmi poznamenal, že každý vyvoláva isté obavy. Zdôraznil, že voliť pôjdu, ale postup ešte dohodnú v klube. V prípade zvolenia Lipšica koalíciou upozornil na možné pochybnosti z politickej objednávky pri krokoch ÚŠP.

Lipšic je jediný minister spravodlivosti, ktorý sa udržal vo funkcii vďaka korupcii, tvrdí Kaliňák
Na facebookovom profile Matovičov cirkus sa objavilo staršie video, v ktorom Robert Kaliňák ešte ako minister vnútra v parlamentu vykričal Danielovi Lipšicovi všetky kauzy, na ktoré ako minister spravodlivosti alebo vnútra vôbec... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik