Analytik Baránek znosil Matovičovu vládu pod čiernu zem
05 | 02 | 2021 I sefredaktor
Analytik Ján Baránek upozorňuje, že vláda Igora Matoviča ignoruje vlastné nariadenia. „To už nie je hanba,  to je vrchol arogancie," uviedol vo videu zverejnenom na YouTube v reakcii na to, že vicepremiérka Remišová  zverejnila fotografiu z rokovania vlády, kde niektorí členovia vlády nemali nasadené rúško.

"Vy, keď chcete ísť do lesa, potrebujete test. Idete so psom von, potrebujete rúško. Rúško už je pomaly ako priepustka z base, alebo niečo podobné. Policajti tu rozdávajú pokuty za rúška. Premotivovaní samozvaní kontrolóri a udavači sa odbavujú na rúškach," zdôrazňuje Baránek.

"Premiér nám zanietene na tých nespočetných tlačovkách rozpráva: rúška, odstup, ruky. Všetci tu hovoria o rúškach. A oni? Oni kašľú na to!“ podčiarkuje anylytik.

"Takže nás tu budú hejtovať a doslova šikanovať kvôli rúškam, kvôli testom. Chcem ísť zajtra na koni do lesa a čo si dám, rúško? Test si dám? Koňovi dám rúško? Oni sa zbláznili,“ pokračuje Baránek.

„Nie len že sú šialení, ale oni aj šikanujú. Prijímajú si opatrenia, ktoré oni sami nedodržiavajú. Český minister zdravotníctva odstúpil nie za to, že bol plagiátor, ale za to, že sa dlhšie zdržal v krčme po lockdowne. A títo grázli (lebo nič iné na nich neviem povedať) sa zavrú na Úrade vlády a normálne sa z nás rehocú s premiérom na čele. Povedzte mi, prečo ich mám počúvať, keď nedodržiavajú vlastné opatrenia?"  uzatvára Ján Baránek.