Toto nádvorie Elyzejského paláca ešte nezažilo - Matovič pred novinármi vysvetľoval Macronovi, ako ho Klárka strihala
03 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Jazykový kurz v Bruseli asi nestačil. Na nádvorí pred Elyzejským palácom v Paríži, sídle prezidenta Macrona Igor Matovič urobil ďalšie nie celkom zábavné predstavenie.


"Po stretnutí s prezidentom absolvovali predstavitelia oboch štátov spoločnú tlačovú konferenciu. Tá však neprebiehala štandardným spôsobom. O veľké haló sa postaral slovenský premiér. Macron mu už na začiatku tlačovky musel posunkami naznačiť, aby použil slúchadlo, ktoré mu sprostredkovalo simultánny preklad. O pár sekúnd nato ho hlava Francúzska musela opäť upozorniť, tentoraz mu náš premiér skákal do reči." a ani to nie je všetko - pripomína hneď viacero zdrojov, HD cituje 1pluska.sk.

"Počas ich spoločného vystúpenia v exteriéri začalo snežiť. Organizátori nič nechali na náhodu a francúzskemu prezidentovi pohotovo podali dáždnik. Práve vystupujúci Matovič žiaden nedostal, a tak bolo na Macronovi, aby pred nepríjemným snehom ochránil aj hosťujúceho premiéra." Sane sa, čítajúc toto spravodajstvo 1.pluska.sk si povie čitateľ.

 



Nemiestnosti prišli už v časti príhovoru pred novinármi, keď "Matovič vo svojej reči poďakoval Francúzsku za pomoc v minulosti. Zdôraznil, že aj vďaka tejto krajine je teraz Slovensko nezávislé. "Francúzsko je pre Slovensko takým majákom bratstva, rovnosti a slobody," dodal. " Tu Matovič okrem iného spomenul aj legendárne video z francúzskeho Cannes. "Pravdepodobne práve to video rozhodlo o výsledku volieb," dodal.

Šok však prišiel, keď si prezident Macron a zástupcovia všetkých svetových médií vypočuli pár slov od Matoviča o jeho účese: "Keď som prišiel večer domov a povedal som mojim dievčatám, kam dnes idem, moja 11-ročná Klárka sa zarazila: Ocino, taký vlasatý nemôžeš nikam ísť, musíš sa ostrihať," rozpovedal premiér príbeh o tom, ako ho Klárka ostrihala. " podľa mnohých komentárov Macron nemusel povedať už nič o tom, čo si o Matovičom prejave myslí. Jeho pobavený výraz totiž hovoril za všetko.

Matovič sa pred cestou k francúzskemu prezidentovi nechal ostrihať dcére. "Múdrosráči ma zas budú hejtovať" napísal
Premiér Igor Matovič neprestáva šokovať. Tentokrát na sociálnej sieti zverejnil status, v ktorom sa chváli, že ho pred cestou do Francúzska ostrihala jeho 11-ročná dcéra. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.