Salašník Alojz Hlina skúša napodobniť McDonald: Prvý Salaš drive thru je na svete, chváli sa expolitik
03 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Koronakríza a zatvorenie gastroprevádzok zasiahlo aj expolitika Alojza Hlinu, ktorého rodinná firma prevádzkuje Salaš. Ako v statuse na sociálnej sieti priznal, zlej dobe sa musel prispôsobiť aj on.


Alojz Hlina vydržal ako predseda KDH od roku 2016 do minuloročných parlamentných volieb, kde po prepadáku jeho strany z funkcie odstúpil. Mohol sa teda v pokoji venovať svojmu salašu. Mohol, ale len dovtedy, čo ho pre nástup koronavírusu musel zatvoriť. Ako je to s jeho podnikaním teraz opísal v statuse na sociálnej sieti.
Skúša byť ako McDonald a jeho McDrive. Uvidí či prežije, alebo aj on skrachuje

Kontroverzný konzervatívny demokrat, ako sám seba Alojz Hlina tituluje, podniká už dlhé roky vo svojej rodinnej firme. Vlastní salaš Biofarma, ktorý sa nachádza nad Stupavou, asi 20 km od Bratislavy. Vyše dvadsaťhektárový pozemok v lese nad mestom patrí Univerzite Komenského a Hlinova rodinná firma ho má prenajatý do 31. mája 2022. Nájomné za pozemok je 9 294 eura ročne a za zavlažovacie zariadenie, ktoré má prenajaté do 28. februára 2022 platí 1 660 eur ročne. Koronakríza a najmä obmedzenia gastroprevádzok ale donútili k zmene myslenia aj exšéfa KDH.



„Plány imperialistu zhatí naši vepři boubelatí. Tak už nielen McDonald má McDrive, ale aj náš salaš,“ začína svoj status Alojz Hlina a vzápätí sa pochváli: „Prvý Salaš drive thru je na svete. Treba povedať, že McDonald to robí dobre. Majú v tom systém a treba aj povedať, že Mc. oštiepok king je chutný,“ píše Hlina a dodáva, že to zobrali ako výzvu a v prevádzke už má i externý platobný terminál. „To znamená prídete autom do „boxu“ - objednáte cez telefón - zaplatíte kartou bezkontakne a v aute počkáte na svoju objednávku, ktorú vám donesieme,“ opísal Alojz Hlina ako by to malo u neho na salaši pri výdaji stravy prebiehať. Ako na záver priznal, sám je zvedavý, aký bude záujem. Teda či aj on napokon neskrachuje.

Hlina: Sulík má pravdu, Matovič je pomstychtivý, zákerný človek. Viem o tom svoje
Alojz Hlina na svojom facebooku napísal o tom, ako sa náš pán premiér Matovič správal na dôležitom samite lídrov EÚ, ktorý v Bruseli rokoval o rozpočte. "Toto je neskutočné. Naša krajina je naozaj v ohrození," napísal. Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Michal Filek