Haščák chcel väznici v Ilave darovať až 100-tisíc eur. Riaditeľ to nahlásil NAKA
03 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Spoluvlastník finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák chcel údajne ilavskej väznici darovať 50 až 100-tisíc eur. Riaditeľ väznice peniaze odmietol a podnikateľovu ponuku nahlásil Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Podnikateľ je obvinený z korupcie a prania špinavých peňazí.


"Spoluvlastník finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák chcel údajne ilavskej väznici darovať 50 -100-tisíc eur. Riaditeľ väznice peniaze odmietol a podnikateľovu ponuku nahlásil Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Informáciu zverejnil s odvolaním sa na Denník N portál startitup.sk.


"Haščák mal ponúknuť riaditeľovi väznice dar na nákup nových obliečok alebo počítača. Podľa Denníka N nie je jasné, či išlo Haščákovi o možnosť získať lepšie podmienky v cele, alebo či chcel pôsobiť ako filantrop." Reprodukuje startitup.sk.

Startitup.sk ešte dodáva, že "podnikateľa polícia zatkla 1. decembra, NAKA vtedy urobila raziu v sídle Penty. Na začiatku januára ho súd prepustil. „Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí, na podklade sťažností obvinených Jaroslava H. a Dany A., zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu zo 4. decembra 2020 a prepustil oboch obvinených z väzby na slobodu. Senát dospel k záveru, že existencia väzobných dôvodov u obvinených nie je daná,“ uviedla Važanová v tlačovej správe."

Prepustením z väzby sa však kauza nekončí, Haščák aj ďalší aktéri sú naďalej obvinení.

Haščákovi právni zástupcovia podávajú trestné oznámenia
13 | 01 | 2021 | sefredaktor