Blaha prezidentke: "Nevadí vám, že tu sedia vo väzbe nevinní ľudia. Radšej kritizujete Rusko, že zavrelo kriminálnika?"
03 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"Prezidentka Čaputová pochybuje o tom, či bol Navaľnyj v Rusku odsúdený spravodlivo. Takéto pubertálne vyjadrenia od hlavy štátu považujem za škandál." Citát - Ľuboš Blaha.




Reprofoto FB (@Ľuboš Blaha)

"Len pripomínam, že Navaľného odsúdili za zlodejinu, nie za jeho názory. No Čaputová sa ho má potrebu zastávať. Zlodeja. Len aby si kopla do Ruska. Čo si to vôbec dovoľuje?" Rozbieha svoje úvahy o statuse politického väzňa na sociálnej sieti poslanec NR SR Ľuboš Blaha.


"To, že na Slovensku Matovičova vláda drží vo väzbe politických nominantov súčasnej opozície, čo je úplne jasná politická objednávka - to jej nevadí." Pokračuje Blaha a okamžite prikladá aj príklad dvojitého videnia prezidentky (z jeho pohľadu): Prezidentke Čaputovej je jedno, že v cele zomrel nevinný človek, hrdina, generál Milan Lučanský. Je jej jedno, že vo väzbe držia jedného z advokátov Smeru, Davida Lindtnera, ktorý sa previnil len tým, že právne zastupoval politikov opozície, vrátane mňa."


Blaha: Krajniak zneužil právomoc verejného činiteľa a Lipšic je spolupáchateľ
Toto sa im tak ľahko neprepečie, hovorí v najnovšom statuse Ľuboš Blaha. Robert Fico totiž podal trestné oznámenie za podvod, ktorý mali spáchať v prípade Lipšicovej previerky od NBÚ. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Michal Filek

A teraz Blaha už naozaj "zostra: "Nevadí jej, že vo väzbe nezákonne držia ľudí celé mesiace bez akýchkoľvek úkonov a že ich v skutočnosti mučia. Jej neprekáža, že vládni predstavitelia potvrdzujú, že idú o jasné politické čistky, odkazujú opozícii, nech šúcha nožičkami, kým príde NAKA a zastrašujú politických kritikov.  Čaputovej nevadí, že slovenská vláda terorizuje opozíciu a ľudí za politické názory. Jej vadí, že v Rusku Navaľného zavreli za zlodejinu. Chlapa, ktorého zjavne financovali západné tajné služby - kradol a teraz chce zo seba robiť martýra. Toto je Čaputovej hrdina. Zlodej. Neuveriteľné," rozčuľuje sa poslanec Blaha.


K prezidentke pridáva poslanec aj médiá: "A Čaputovej samozrejme sekunduje aj Denník N. Ako inak, však vieme, kto ho vlastní a pre ktoré tajné služby dotyčná firma podľa medializovaných informácií pracovala. Podľa Denníka N vraj dnes v prípade Milana Lučanského a ďalších nejde o politických väzňov. Na Slovensku vraj nie, ale v prípade Ruskej federácie áno. Oni nevidia, ako si šliapu po jazyku?"


Ľuboš Blaha sa teda dal vysvetľovať, ako to je - z jeho pohľadu: "Navaľnyj je v base za krádež miliónov - on nie je žiaden politický väzeň, on je jednoducho kriminálnik. Zato u nás sa držia vo väzbe nevinní ľudia, ktorých nikto neodsúdil a dôvodom pri mnohých z nich je jedine ich politická minulosť. Nič iné."


Denníku N adresoval Blaha nasledujúce slová: "Keby v Denníku N skúsili používať mozog, možno by došli na to, že existuje niečo ako logická konzistentnosť: ak chceš kritizovať Rusko za to, že prenasleduje opozičných politikov, nemôžeš sa tváriť, že na Slovensku je najsamnajviac fasa, ak slovenská vláda terorizuje opozíciu - a ešte tlieskať, keď tu Matovičova garnitúra po prvýkrát od 50.rokov zatvára politických väzňov."


Blaha: Keď platia Američania Lipšica, nie je ich agentom?
02 | 02 | 2021 | editor01hd

"Dajte pokoj Rusku, slniečkari. A áno, to platí aj pre prezidentku. Keď ste držali ústa pri Julianovi Assangovi, tak nemáte právo hovoriť o Navaľnom." Vyzýva Blaha.


Ľuboš Blaha sa pustil aj do ministra zahraničných vecí: "Nie je našou úlohou starať sa do vnútorných záležitostí Ruskej federácie, to by pani prezidentka mohla vedieť. To, že to nevie minister Korčok, s tým počítam - Američania mali vždy pocit, že môžu pchať svoj nos do suverénnych štátov a tak vychovávajú aj svojich "asistentov". Korčok nie je svojprávny, on iba číta, čo mu napíšu. To je fajn, nabudúce poprosíme od americkej ambasády anglický originál, preklady MZV, ktoré číta Korčok, nás nezaujímajú."


Prezidentke ešte poslanec adresuje nasledujúcu výzvu - "Vy sa radšej starajte o to, čo robí Matovičovo gestapo na Slovensku - Navaľnyj na rozdiel od Milana Lučanskho žije a ani sa na papuči "nepotkol", takže vy ste tí poslední, čo môžu o niečom poučovať Rusov."


Blaha: Liberálnym médiám nevadí mlátenie demonštrantov v Európe, problémy vidia len v Rusku
01 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová