Von len po SMS správe, píšu české médiá o Slovensku
02 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Epidemiologická situácia sa na Slovensku stále zhoršuje. Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) nemocnice môžu čoskoro skolabovať, pričom tvrdí, že ľudia by mohli vychádzať von len na základe povolenia, ktoré dostanú cez SMS, píše portál Sputnik.


Minister pripustil, že vláda už nemá príliš možností, aké ďalšie opatrenia prijať, pričom súčasná forma lockdownu na Slovensku nefunguje.

Krajčí chce, aby od 8. februára vstúpilo Slovensko do čiernej fázy, kedy by sa uzavrela celá krajina a fungovala by iba kritická infraštruktúra. Tento návrh je ale nutné ešte prerokovať s odborníkmi. Okrem toho chce Krajčí ešte viac sprísniť zákaz vychádzania. Podľa neho by ľudia mohli porušiť zákaz vychádzania len na základe osobitného povolenia. Ľudia by zaslali SMS správu so žiadosťou o udelenie výnimky.

Následne im centrála odpíše, či výnimku schvaľuje a stanoví časový úsek, počas ktorého budú môcť zákaz vychádzania porušiť. Tieto SMS správy by kontrolovali policajti.

České médiá: Hokejový šampionát by mohol byť opäť v Bratislave, ale bez divákov
Už v pondelok by mohlo byť jasné, ktorá krajina prevezme organizáciu hokejových majstrovstiev sveta, ktoré sa mali pôvodne konať v Rige a Minsku. Kvôli politickej situácii a obavám o bezpečnosť Medzinárodná hokejová federácia turnaj z Bieloruska... Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Marek Molnár