Bavorský premiér Söder: Pohnite si so chválením ruskej vakcíny! Merkelová telefonovala Putinovi
02 | 02 | 2021 I editor01hd
Už aj v Nemecku sa množia hlasy volajúce po tom, aby Európska lieková agentúra konečne schválila používanie ruskej vakcíny Sputnik V proti Covid-19 na území EÚ. Premiér spolkovej krajiny Bavorsko Markus Söder nalieha, aby úrady posúdili nielen ruskú, ale aj čínsku očkovaciu látku, píše portál novinky.cz.

Ďalším politikom, ktorý volá po schválení ruskej vakcíny, je nemecký zdravotníctva Jens Spahn a s ruským prezidentom Vladimírom Putinom na túto tému telefonicky hovorila Angela Merkelová.

"Ak je očkovacia látka účinná a bezpečná, tak môže, samozrejme, pomôcť pri zvládaní epidémie bez ohľadu na to, v akej krajine bola vyrobená," vyhlásil Spahn.

Bavorský predseda vlády Söder išiel ešte ďalej, vyhlásil, že Európska lieková agentúra by mala urýchlene posúdiť nielen ruskú, ale aj čínsku vakcínu a umožniť k nej prístup Nemcom a ďalším občanom EÚ.

Ruskú očkovaciu látku Sputnik V po schválení odporúčajú aj naši odborníci
Slovensko, rovnako ako mnohé iné krajiny celého sveta, zvádza tuhý boj o vakcíny proti koronavírusu. Aj u nás sa však začína čoraz viac hovoriť o ruskej očkovacej látke Sputnik V, píše portál Pluska. Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.