Lipšic je nakoniec slušný človek: so Zsuzsovou si nepísal, na mieste Valkovej vraždy nebol
01 | 02 | 2021 I sefredaktor
Advokát Daniel Lipšic poprel, že by si s Alenou Zuzsovou vymieňal eroticky ladené esemesky. „Môžem vyjadriť len ľútosť, že získavate z týchto zdrojov informácie,” odpovedal poslancovi Ľubošovi Blahovi v rámci vypočutia kandidátov na špeciálného prokurátora, informuje webový portál dennikn.sk.

Lipšic tvrdí, že Kočnerom zverejnená komunikácia medzi ním a Zsuzsovou  bola súčasťou  akcie slúžiacej na jeho kompromitáciu. „Bol rok 2012, keď sme začali vyšetrovať kauzu Gorila. Hneď vzápätí začali viacerí kompromitačné akcie na mňa. Boli zverejňované materiály Zelenáč, kde som bol agentom vojenského spravodajstva, komunikácia s viacerými ženami, ktorá mala intímny charakter,” zdôraznil Lipšic.

Lipšic v odpovedi na otázku poslanca Pročka vyhlásil, že nikdy nebol na mieste vraždy právnika Ernesta Valka. Povedal, že tam išiel ako minister vnútra a bol iba na prístupovej ceste. „Nikdy som nebol na pozemku ani v dome, prvýkrát som tam bol, až keď sa robila rekonštrukcia,” povedal Lipšic, ktorý neskôr obhajoval spolupracujúceho obvineného.
Poslanec Boris Susko (Smer) Lipšicovi pripomenul, že keď Peter Filip ako advokát kandidoval na ústavného sudcu, tak Lipšic povedal, že je to výsmech. Filip zastupoval Bašternáka a bol aj v podozrení, že mu pomáhal kryť majetok, ktorý mu neskôr prepadol.



„Sú to ešte živé veci, ale otázka nie je len taká, koho zastupuje konkrétny obhajca, ale aj ako ho zastupuje a či dochádza k veciam, ktoré sú nezlučiteľné so zákonom a s advokátskou etikou,“ odpovedal Lipšic.
Poslanec Jozef Pročko (OĽaNO) si nevie predstaviť, že Lipšic bude ako prokurátor ešte dva roky odsúdený (za usmrtenie človeka na priechode pri autonehode.) „Vyčítal by som si, keby som na túto pozíciu nekandidoval, idem do toho slobodne. Ja som z boja nikdy neutekal a utekať nebudem ani teraz,” zdôraynil



Lipšic si nemyslí, že ho účasť v politike diskvalifikuje z práce na prokuratúre. Podľa neho fungovanie Úradu špeciálnej prokuratúry a Špeciálneho súdu presadili práve politici. „Rovnako ako v justícii sú charakterní a necharakterní sudcovia a prokurátori, rovnako je to i v politike,“ dodal.