Danko prekvapivo vyhlásil: nech si Matovič berie príklad z Orbána
01 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Predseda SNS Andrej Danko sa v relácii V politike televízie TA3 pustil do kritiky vlády Igora Matoviča. Medzi rečou prekvapivo vychválil bývalého úhlavného nepriateľa národniarov maďarskú vládu.


„Som zástanca slobody očkovania, teda kto chce, nech sa rozhodne, ale nech si vyberie očkovaciu látku zo západu, alebo z východu. Nech nám je príkladom konanie maďarskej vlády. Poslali ministra do Moskvy, predjednávajú, kontrahujú objemy, pretože tie nemusia byť dostačujúce. Igor Matovič sa má venovať ekonomickým dopadom, nie odkladať sociálne splátky, nie úvery, ale odpúšťať,“ vyhlásil Danko.



„Máte tu asi 340-tisíc ľudí starších ako 74 rokov, ktorí mali byť očkovaní prví, nie pani prezidentka alebo pán Šeliga či teatrálne ďalší. Maďari včera schválili čínsku očkovaciu látku a k dispozícii majú aj ruský Sputnik. Urobil som výzvu Igorovi Matovičovi, rozprával som sa s ministrom Ruskej federácie Anturovom, že o niekoľko mesiacov sa bude dať zohnať Sputnik,“ uviedol Danko.

Predseda SNS si myslí, že veľkým problémom Slovenska je nepripravenosť súčasnej vládnej koalície riadiť štát. „Bol som zúfalý keď som videl, že predseda národnej rady dovolí v pléne rozťahovať igelitové sáčky, ale čo je horšie, že hlasovali nakazení poslanci. Som presvedčený, že to je dôvod na okamžité odstúpenie pána Mikasa. Ide o všeobecné ohrozenie a páchanie trestných činov,“ skonštatoval Danko.

Podľa neho premiér Igor Matovič by sa mal namiesto riadenia celoplošného testovania venovať ekonomickým vplyvom a negatívnym dopadom korona-krízy.  „Nechápem, prečo vláda odkladá sociálne a zdravotné splátky, prečo ich podnikateľom a zamestnávateľom neodpúšťa. Premiér by sa mal sústrediť na opatrenia, ktoré pomôžu spoločnosti celoplošne, pretože ak príde hospodárska kríza, ktorá bude jedna z najväčších, som zvedavý, čo budú potom robiť. Peňazí je v štáte aj z Európskej úni, dosť, len oni nevedia riadiť štát, lebo sa na to nepripravovali,“ tvrdí Danko a považuje to za dôvod, aby "sme poslali vládu Sulíka, Matoviča a Kollára domov".

Danko: Ak nám ide úprimne o Slovensko, túto vládu musíme zastaviť!
28 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.