Zmluva s Messim zničila Barcelonu. Za štyri roky zarobí 552 miliónov eur
31 | 01 | 2021 I Michal Filek

FC Barcelona má obrovské finančné problémy, stojí nad priepasťou bankrotu. Čiastočne je to vraj spôsobené  pandémiou. Najviac ju však ničí zmluva so svojim klenotom Leom Messim. Ten má od roku 2017 do 30. júna 2021 garantovaný ročný príjem 138 miliónov eur plus bonusy. S odhalením prišiel portá futbalovysvet.sk. 


Veľké odhalenie prináša španielsky El Mundo, ktorý zverejnil podrobnosti štvorročného kontraktu útočníka Lionela Messiho s klubom. a tie sú nasledovné: "Argentínčan podpísal s Barcelonou zmluvu v roku 2017. Podľa El Mundo dostane Messi počas štyroch rokov neuveriteľných 552 miliónov eur - 138 miliónov eur na sezónu fixný plat + bonusy. 115 miliónov eur dostal ako podpisový bonus. Vernostný bonus vo výške 78 miliónov eur." Na Slovensku ich uverejnil portá futbalovysvet.sk.

Pri pohľade na tieto obrovské čiastky, ktoré Barcelona vypláca Messimu je, podľa portálu zrejmé, že náročná situácia s pandémiou klub musela dostať na kolená.

"Messi má na Nou Campe platný kontrakt do 30. júna 2021. Pred sezónu sa argentínsky útočník pokúsil odísť, no napokon zostal, pretože sa nechcel s klubom ťahať po súdoch. Zmluvu zatiaľ nepredĺžil a v súvislosti s potenciálnym odchodom sa hovorí najmä o Manchesteri City a PSG. Kapitán Blaugranas strelil v tejto cezóne 15 gólov v 23 zápasoch a pridal 6 gólových nahrávok," dokončil futbalovysvet.sk.

 

Kevin-Prince Boateng vyzýva Messiho: Mal by uctiť Maradonu a ísť hrať do Neapola!
Diego Maradona sa po svojej smrti dočkal rôznych pôct, Neapol po ňom napríklad premenoval štadión. Kevin-Prince Boateng však prišiel s poriadnou výzvou. Podľa neho by mal Lionel Messi uctiť svojho krajana tým, že prestúpi do Neapola, informuje... Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Timotej Dudka