Šikuta: Nemôžeme hovoriť, že celý sudcovský stav je skorumpovaný
30 | 01 | 2021 I tasr

Nemôžeme hovoriť, že každý sudca i celý sudcovský stav je skorumpovaný a dopúšťa sa trestných činov. V rozhovore pre TASR to povedal predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Ján Šikuta. Zároveň podotkol, že doterajšie zadržania a obvinenia sudcov ho negatívne zaskočili a považuje ich za veľmi vážne skutočnosti.


„Je potrebné, aby sa slovenská justícia rozlúčila s takými kolegami, u ktorých sa preukáže, že sa dopustili nezákonných alebo iných nevhodných konaní,“ dodal s tým, že ide o pomerne veľký počet sudcov, ktorí boli počas policajných akcií zaistení, vzatí do väzby alebo sa voči nim začalo trestné stíhanie.

Predseda NS SR verí, že väčšina z 1400 slovenských sudcov dokáže občanov svojou prácou, životným a pracovným postojom presvedčiť, že sú čestní a snažia sa rozhodovať spravodlivo.

V marci 2020 počas policajnej akcie Búrka zadržali 13 sudcov. V súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou na žilinských súdoch sa uskutočnila akcia Plevel a Plevel 2. V rámci policajnej akcie Víchrica bola na jeseň 2020 okrem iného zadržaná bývalá podpredsedníčka či sudca NS SR.

 

"Začnime si konečne vážiť zákon a nedovoľme im ničiť právny štát!" burcuje Fico
Predseda opozičného Smeru Robert Fico je veľkým kritikom všetkého zlého, čo podľa neho napáchala súčasná koalícia. Vo videu, ktoré umiestnil na sociálnej sieti, jej vykričal všetko, čo v poslednom období, podľa neho, nezvládla a... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.