"Začnime si konečne vážiť zákon a nedovoľme im ničiť právny štát!" burcuje Fico
29 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Predseda opozičného Smeru Robert Fico je veľkým kritikom všetkého zlého, čo podľa neho napáchala súčasná koalícia. Vo videu, ktoré umiestnil na sociálnej sieti, jej vykričal všetko, čo v poslednom období, podľa neho, nezvládla a napáchala.


Po takmer troch volebných obdobiach vo funkcii premiéra sa teraz musí Robert Fico uspokojiť s úlohou opozičného politika. A to už dokonca ani nie najsilnejšej politickej strany, a tak využíva každú príležitosť na to, aby poukázal na prešľapy tých, ktorí teraz na Slovensku vládnu. Jednu využil aj na tlačovej konferencii, ktorú zverejnil, spolu s krátkym statusom, na sociálnej sieti.
Nakazení poslanci pri hlasovaní páchali trestnú činnosť šírenia nákazlivej choroby

Robert Fico si myslí, že generálny prokurátor potvrdil, že 28. december sa zapíše do dejín Slovenska tými najčernejšími písmenami. Keby som písal nejaké scifi o vývoji právneho štátu, nikdy by som nedošiel k myšlienke, že na Slovensku môže byť schválený v skrátenom legislatívnom konaní. „Do Národnej rady boli 28. decembra minulého roku nahnaní koaliční poslanci, vrátane tých, ktorí mali covid, aby v skrátenom legislatívnom konaní schválili ústavný zákon o predlžovaní núdzového stavu, ktorý obmedzuje ľudské práva,“ píše na sociálnej sieti šéf Smeru-SD, podľa ktorého v parlamente postavila koalícia fóliovník, za 10 minút prijali ústavný zákon a tvárili sa, že je všetko je v poriadku, lebo im to hlavný hygienik povolil.



Poslanci pri tomto hlasovaní páchali podľa Fica vážnu trestnú činnosť šírenia nebezpečnej a nákazlivej ľudskej choroby. „A všetci sa na to pozeráme a tvárime sa, že veď to tak nejako prežijeme, a že sa v podstate nič nestalo,“ hovorí vo videu z tlačovky trojnásobný premiér. „Beriem na vedomie vyjadrenie nového generálneho prokurátora M. Žilinku, ktorý povedal veľmi jasne, že títo poslanci hrubo porušili zákon. Som zvedavý, ako sa prokuratúra vysporiada s mnohými trestnými oznámeniami, ktoré boli podané na týchto poslancov národnej rady, píše k celej udalosti Fico v statuse, ktorý končí vetou: „Začnime si vážiť zákon a nedovoľme ničiť právny štát!“

Fico: V tieni pandémie pácha vláda I.Matoviča korupčné zverstvá
24 | 01 | 2021 | sefredaktor

Nakradli testy, zarobili na tom a teraz ich potrebujú míňať

Fico na tlačovke tiež hovorí, že ak si nezačneme vážiť zákon, a pri najvýznamnejších štátnych aktoch a prijímaní zákonov sa budú ignorovať elementárne veci, ako potom môžu chcieť od človeka, ktorý má reštauráciu, ktorý došiel o prácu, o príjmy do rodiny a nie je schopný platiť hypotéku, aby rešpektoval nejaký zákaz blázna Matoviča, ktorý mu povie, že svoj podnik musí mať zatvorený. Šéf smeru sa vrátil aj k nedávnemu celoslovenskému skríningu. „Ak v nejakých okresoch bola miera nakazených ľudí 0,5 %, prečo tých 99,5 % ľudí má byť zatvorených, prečo má byť zatvorený kostol, školy, obchody či prevádzky v dedinách. Čo to je za nezmysel? Odpoveď je jasná. Nakradli testy, zarobili na tom a potrebujú ich míňať, pretože inak to nemá žiadnu logiku,“ hovorí Fico.

Jeho stranícky kolega Blanár dal vraj krásny príklad z obce Staškov na Kysuciach, kde bolo testovaných cez 1000 ľudí a iba jeden bol pozitívny, aj to nebol z tej dediny. „Ale dedina je komplet zatvorená, lebo si to želá Matovič,“ hovorí Fico a dodáva, že podľa neho sa pri skladaní „fóliovníka“ v parlamente postaveného pre covidom nakazených poslancov, ktorý bol vlastne biologickým odpadom, sa viacerí zamestnanci kancelárie Národnej rady nakazili. „A to prečo? Pre roztopaš blázna Matoviča, lebo on si to želal? Pre znásilnenie právneho štátu, lebo oni si to želali?“ pýta sa rozohnený šéf opozičného Smeru-SD, podľa ktorého je toto totálny rozklad právneho štátu, na ktorý sa všetci iba prizeráme.

Fico: Matovič je blázon, nech povie čokoľvek, ľudia si spravia po svojom
Predsedovia samosprávnych krajov najlepšie vedia zhodnotiť situáciu, pandémiu koronavírusu treba riešiť na regionálnej úrovni, hovorí predseda Smeru-SD Robert Fico. Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | tasr