Transparentné vymývanie mozgov, alebo ak mimovládna organizácia nevie, kto tu už rok vládne
29 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Transparency International zverejnilo pravidelnú správu o vnímaní korupcie v jednotlivých krajinách. Slovensko si v minulom roku pohoršilo o jednu priečku a je na 60. mieste. Neuveriteľné ale je zdôvodnenie, s ktorým táto organizácia prichádza.


"Vraj za pokles Slovenska môže ešte Pellegriniho vláda. Tá pritom bola v roku 2020 pri moci len niečo vyše dva mesiace a viac ako trištvrte roka už riadila krajinu Matovičova vláda." Všimol si opozičný politik Erik Tomáš v statuse na sociálnej sieti.

Reprofoto status FB (@Erik Tomáš)


"Logiku v tom budete hľadať márne. Ide o obyčajné vymývanie mozgov a to už svoj reálny podklad má.
Takéto každoročné hodnotenie Slovenska nepripravujú zahraniční experti, ale domáca pobočka Transparency International, ktorá má blízko k pravicovým stranám." vysvetľuje Erik Tomáš.

V statuse pripomína, že "v jej vrcholných orgánoch dlhé roky, dokonca ešte aj prvú polovicu inkriminovaného minulého roka, pôsobila Emília Sičáková - Beblavá. Áno, ide o manželku skrachovaného politika Beblavého, ktorého verejnosť v posledných voľbách poslala definitívne na politický cintorín." Dodáva autor statusu Tomáš.

"Úbožiak Matovič sa najprv ľuďom vysmial, a teraz ich dorazil respirátormi!" hnevá sa Erik Tomáš
Vyjadrenia Igora Matoviča na tlačovkách poriadne vytáčajú opozičných poslancov. Najnovšie sa nad premiérový slovami o respirátoroch pohoršil poslanec Hlasu Erik Tomáš a napísal o tom status. Čítať ďalej
28 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Bývalý Ficov spojenec Tomáš tvrdí, že "keby sa však dostal v tomto volebnom období do parlamentu (Beblavý - pozn. red. HD) , určite by bol súčasťou vládnej koalície. A tu máte jedno z vysvetlení, prečo za zhoršenie miery vnímania korupecie počas Matovičovej vlády vraj môže ešte Pellegrini... "

"Postoj Transparency International pôsobí účelovo a schizofrenicky aj v tom, že je v pätici organizácií, ktoré tvrdo kritizujú pripravovaný zákon o verejnom obstarávaní z dielne súčasnej vlády. Podľa nich “zvyšuje riziko klientelizmu a korupcie za jednu miliardu eur ročne”. Nehovoriac už o pribúdajúcich kauzách ako zákazky a dotácie dvornému právnikovi OĽaNO, či priamo poradcovi premiéra." Pripomína na sociálnej sieti Erik Tomáš.

Erik Tomáš o referende za pád vlády: Niektoré strany predviedli neskutočné pokrytectvo
"Ľudia už nechcú počuť kecy, ale vidieť činy! Sú absolútne frustrovaní z toho, čo predvádza neschopná a rozhádaná Matovičova vláda. Aj preto sme si povedali stačilo a začali sme konať. Spustili sme iniciatívu k vyhláseniu referenda za predčasné... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Ivan Brožík