Čech ide pred slovenský súd za útok na policajta počas núdzového stavu
28 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Tridsaťjedenročný Čech je na Slovensku rekordne rýchlo obžalovaný z útoku na verejného činiteľa. Muž z Českej republiky počas novembrovej demonštrácie proti koronavirusovým opatreniam v centre Bratislavy údajne hádzal po policajtoch kamene a dlažobné kocky, informuje portál ČT24.


"Vyšetrovatelia krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesli Pavlovi R. obvinenie pre obzvlášť závažný zločin, konkrétne útok na verejného činiteľa počas demonštrácie," spresnil prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Matej Izakovič.

Obžaloba za útok na policajta bola na českého občana podaná na Okresnom súde v Bratislave. "Tretieho februára sa bude konať neverejné zasadnutie, kde sa rozhodne o výške trestu," dodal Izakovič, podľa ktorého je obvinený od demonštrácie, ktorá sa konala 17. novembra, vo väzbe.

V prípade dokázania viny mužovi hrozí 12 až 25 rokov väzenia, v krajnom prípade aj doživotie. S takto prísnymi tresty za útok na verejného činiteľa počíta slovenský zákon pre prípad, že spomínaný zločin vinník spácha napríklad za núdzového stavu.

České média o Slovensku: Kotlebova strana sa rozpadá a zákaz vychádzania bez negatívneho testu
Stranu Kotlebovci-Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) po zmene stanov posilňujúce úlohu predsedu opúšťa europoslanec Milan Uhrík a päť z jej 14 poslancov v slovenskom parlamente, informuje portál ČT24, pričom v ďalšom článku sa píše o prísnejších... Čítať ďalej
27 | 01 | 2021 | Marek Molnár