Blaha: Ak sa potvrdí, že Mikas porušil zákon na pokyn Matoviča, musí padnúť táto mafia
28 | 01 | 2021 I editor01hd
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha reaguje na konštatovanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku, že Ján Mikas porušil zákon, keď umožnil zákonodarcom s Covid-19 vstup do parlamentu. Opozičník v statuse na sociálnej sieti označuje tento fakt za bombu.

Blaha tvrdí, že na decembrovej schôdzi parlamentu, keď došlo k porušeniu zákona, vyzval generálnu prokuratúru, aby konala "Som rád, že generálny prokurátor dnes potvrdil, že v tejto veci začali trestné konanie. Myslím, že koaličným poslancom, čo vtedy zamorili parlament, sa roztriasli kolienka. Budú ich stíhať. V ten deň možno nakazili viacerých zamestnancov kancelárie NR SR, za čo musia niesť trestnoprávnu zodpovednosť, píše poslanec.

Blaha ďalej hovorí, že ak sa potvrdí, že Mikas konal na pokyn vlády, "musí padnúť celá táto zločinecká Matovičova mafia".

Žilinka: Mikas porušil zákon, keď dal výnimku nakazeným poslancom na vstup do parlamentu
28 | 01 | 2021 | editor01hd


"Len pripomínam, že je veľmi pravdepodobné, že v ten deň nakazili aj mňa a veľmi rád pôjdem vypovedať ako svedok, hneď ako sa dostanem z karantény, v ktorej odvtedy trčím," uvádza Blaha.


Podľa neho je jasné, že "Matovičov poskok Mikas" nemal žiadne zákonné oprávnenie na to, aby povolil nakazeným poslancom zdržiavať sa v parlamente. "A to už ani nekomentujem tie smiešnosti s maliarskym igelitom v pléne národnej rady, ktorý mal akože zastaviť Covid - to je ako scéna zo Slnko, seno a jahody," glosuje Blaha.


Opozičný poslanec je zvedavý, čo sa v rámci vyšetrovania zistí. Tvrdí, že krajne nepravdepodobné, že Mikas dal poslancom vládnej koalície výnimku na hlasovanie preto, lebo sa mu v noci v spánku prisnilo vnuknutie. "Celkom zjavne to robil iba preto, aby pomohol Matovičovej vláde schváliť si núdzový stav," myslí si Blaha.





Advokát: Všetky opatrenia treba zrušiť. Na Slovensku sa testovaná choroba nevyskytuje
Výsledky celoplošného testovania dokázali potrebu zrušenia všetkých opatrení. Po zverejnení výsledkov celoplošného testovania to zverejnil vplyvný právnik Peter Weis z advokátskej kancelárie Weis a Partners. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Peter Weis