Primátor Stropkova Brendza: Stropkov nie je tretí najhorší
27 | 01 | 2021 I editor01hd
Primátor okresného mesta Ondrej Brendza protestuje proti štátom zverejneným výsledkom celoplošného testovania. Tvrdí, že podľa výsledkov, ktorá má k dispozícii samospráva, nie je ani mesto, ani okres Stropkov tretí najhorší, píše na sociálnej sieti.

"Viacerí z vás určite zaregistrovali celoštátne výsledky testovania, podľa ktorých by mal náš okres patriť medzi tie s najvyšším podielom pozitívnych prípadov. Podľa našich dostupných informácií došlo pri celkovej sumarizácii počtu testovaných osôb, ako aj pozitívnych prípadov k chybe a smerodajné sú nami ráno zverejnené výsledky," píše primátor.

Podľa Brendzu od pondelka do nedele minulého týždňa bolo v Stropkove vykonaných 4 916 antigénových testov, z nich 37 bolo pozitívnych, čo predstavuje 0,75 %. V celom okrese Stropkov bolo otestovaných 8 270 osôb, 50 testov bolo pozitívnych, čo predstavuje 0,6 %.

Ďalší primátori majú obavy, že štát falšuje výsledky testovania. Aj v Dolnom Kubíne ich reklamujú
Primátor Dolného Kubína, Ján Prílepok napísal na Facebook nahnevaný status. Po čase síce slová zjemnil, ale výsledok ostáva rovnaký, čísla pozitívnych, ktoré v Kubíne namerali, sa líšia od toho, čo tvrdí oficiálne štát. A rozdiel nie je malý! ... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Petra Demková