Matematik Kollár: Skutočným problémom v boji proti korone sú vraj konšpirátori
27 | 01 | 2021 I Petra Demková

Najväčším nepriateľom matematikov v boji proti chorobe, z ktorých sa medzičasom stali celebrity, už nie je premiér Matovič, ale konšpiračné teórie, uviedol v statuse na Facebooku matematik Richard Kollár. Avizuje, že na túto tému ide sa diskutovať s Denníkom N.   


„Kto je najväčším problémom nášho boja s pandémiou a ako s ňou vnútorne bojovať? Kto je najväčším problémom nášho boja s pandémiou? Núka sa viacero odpovedí, napríklad slovenskí vedci. Takú odpoveď možno nájsť všelikde nielen na internete,“ napísal Kollár.

Vzniká koalícia SaS a Hlas-SD, tvrdí poslanec zo Sme rodina
Že by sa už teraz rozdávali karty pre ďalšie volebné obdobie? Každopádne, to si myslí poslanec zo Sme rodina, Martin Borguľa. A má aj podrobnosti. Tvrdí, že matematici z iniciatívy Dáta bez pátosu, ktorí vytrvalo kritizujú premiéra Matoviča, to... Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Petra Demková


„Skutočným najväčším problémom sú však najmä konšpiračné teórie. Či už o podávaní Sava do žíl, o čipoch do modzgu na vatových tyčinkách, o platených hercoch predstierajúcich COVID, o zvážaní pacientov na jedno miesto, aby to lepšie vyzeralo v televízií, či o zázračných účinkoch rôznych chemikálií,“ zhŕňa matematik všetky konšpiračné teórie.

Richard Kollár vidí veľký problém v tom, že konšpiračné teórie a „vo všeobecnosti dezinfoscéna často zámerne, ale aj náhodne spôsobujú spoločnosti veľké škody. A tak sa na túto tému pozrú dnes v pravidelnej utorkovej diskusii iniciatívy Veda pomáha - COVID-19 odborníci,“ pozýva na diskusiu.

„O konšpiráciách budú rozprávať tí najpovolanejší - Zuzana Panczová, Jakub Goda, Jozef Hašto, Dušan Ondrušek a Michal Hvorecký. Diskusiu bude pre zmenu moderovať profesionál - Vladimír Šnídl (redaktor Denníka N – poznámka redakcie),“ vymenúva a dodáva: „Táto diskusia je veľmi špeciálna. Spoluorganizujeme ju spolu opäť s Ligou pre duševné zdravie, Denníkom N, ale po prvýkrát aj s kultúrnou organizáciou - distribučnou filmovou spoločnosťou Film Europe a ich filmovým festivalom,“ pokračuje vo vymenúvaní.

Minulý týždeň viacerí koaliční politici naznačili, či na rovinu povedali, že analytici okolo platformy Dáta bez pátosu – medzi ktorých patrí aj Richard Kollár, majú politické ambície. Každopádne jeden z nich, Ivan Bošňák, už začal asistovať poslancovi za SaS Viskupičovi. Kto bude ďalší? Uvidíme.

Premiér opäť spochybňuje odborníkov. Nepáči sa mu COVID automat, chce iba lockdown a masívne testovanie
Konzílium odborníkov by možno malo prehodnotiť COVID automat, ktorý má na Slovensku platiť od 8. februára. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR