„Hanba je tejto vláde a aj tým z koalície, ktorí sa tvária, že nič nevidia,“ odkazuje Beňová
26 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Skríning, ktorý si pre nás v uplynulých dňoch pripravil premiér, už vadí aj europoslankyni Monike Beňovej. A nielen to, po vôli je nie je ani nenákup lieku proti Covidu či očkovanie.


Na Slovensku sa v ostatných dňoch dejú veci, ktoré nie sú po vôli mnohým ľuďom. Jednou z nich je aj europoslankyňa Monika Beňová, ktorá svoju nespokojnosť nad tým, čo sa u nás deje napísala v statuse na sociálnej sieti.
Na vakcínu vraj u nás nebola vyvolená, a tak ju v apríli zaočkujú v Bruseli

Beňová status začína tým, že dnes je síce „posledný“ deň testovania, ale nikto nevie, kedy nás Igor Matovič, už, podľa nej, patologicky testovaním posadnutý, vyženie na ďalšie. „Mne sa už nechce a písať o nezmyselnosti týchto pokusov o nič. Áno, nič. Lebo ak som sa dala otestovať v sobotu dopoludnia, už vo štvrtok by som sa mala dať, podľa ministra zdravotníctva, testovať opäť. Aj to by mi ale bolo nanič, keďže na vakcináciu som nebola “vyvolená” ako opozičná poslankyňa,“ píše Beňová a podotýka, že jej to až tak nevadí, pretože v apríli ju zaočkujú v Bruseli. „Žiaľ, vás ostatných nie. A keď to tu u nás pôjde takto ďalej, tak možno v septembri budú zaočkovaní všetci, ktorí majú záujem,“ dodáva europoslankyňa za Smer-SD.



„Namiesto nezmyselného nákupu antigénových testov, ktorými by premiér Matovič nedal testovať ani psa, ale svojich občanov úplne pokojne, mohlo Ministerstvo zdravotníctva urýchlene zmeniť legislatívu a zásobiť lekárne liekom, ktorý aspoň čiastočne pomáha. Ak si tu ešte niekto myslí, že tu máme kompetentnú a zodpovednú vládu, tak musí byť úplne ľahostajný k ľudským životom iných. Hanba je tejto vláde a aj tým z koalície, ktorí sa tvária že to nevidia,“ dodáva na samotný záver Monika Beňová.

Beňová: "Je dobre, že vakcíny zabezpečuje Únia, naša vláda by to nezvládla"
Poslanci Európskeho parlamentu sa zaoberali dostupnosťou vakcín. Európska komisia v zmysle prijatej stratégie v oblasti vakcín proti koronavírusu doposiaľ uzavrela dohody o predbežnom nákupe s viacerými výrobcami v objeme približne dvoch miliárd... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Ivan Brožík