Čína: Deväť uviaznutých baníkov našli mŕtvych, jedenástich zachránili
25 | 01 | 2021 I tasr

Deväť ďalších čínskych baníkov, ktorí pred dvoma týždňami uviazli po výbuchu v bani na zlato vo východočínskej provincii Šan-tung, je mŕtvych. V pondelok o tom informovali čínske štátne médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP. Po explózii je ešte stále nezvestný jeden baník.


"Od nedeľného popoludnia do dnešného popoludnia neprestali záchranári v pátraní a našli ďalších deväť uviaznutých baníkov, ktorí sú, žiaľ, všetci mŕtvi," uviedla televízna stanica CCTV, ktorá citovala starostu mesta Jen-tchaj.

Jedenásť baníkov našli živých v nedeľu a zachránili ich.

K výbuchu v bani na zlato v meste Čchi-sia v provincii Šan-tung došlo 10. januára. Dovedna 22 baníkov po explózii uviazlo približne 600 metrov pod zemským povrchom. V bani v čase nehody prebiehali stavebné práce. Polícia po výbuchu zadržala dvoch vedúcich pracovníkov, ktorí o nehode informovali úrady až po vyše 24 hodinách. Príčina explózie nie je známa.

 

Britská vláda chce verbovať deti, aby špehovali vlastných rodičov
Úsilie administratívy Borisa Johnsona prijať legislatívu, ktorá štátu umožní nábor detí, aby špehovali svojich rodičov, a dokonca pri tom porušovali zákon, vydesilo niektorých najvyšších konzervatívnych poslancov, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Diana Zaťková