Kolíková bola odhalená už pred tromi rokmi. Kto to vlastne je?
25 | 01 | 2021 I Imrich Kovačič

Kto je vlastne ministerka Mária Kolíková, ktorú teraz vykresľujú mainstreamové médiá ako tú najväčšiu bojovníčku proti zlu, papalášstvu a predošlej vláde? Pred tromi rokmi časopis Plus 7 dní zistil o vtedajšej štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti vo Ficovej vláde veci, ktoré tento obraz o nej ako o „pani zásadovej“ príliš nepotvrdzujú


Bolo to v roku 2017. V máji sa vtedajšej štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti vo vláde Roberta Fica Márii Kolíkovej, pravej ruke ministerky Lucie Žitňanskej, narodilo druhé dieťa. Ona však nešla na štandardnú materskú dovolenku: naopak, zariadila si ju na ministerstve. Píše o tom článok, ktorý vyšiel v časopise Plus 7 dní.
Materská dovolenka? Radšej na ministerstve, s pomocou zamestnancov

V článku sa píše: „Pred pár dňami zastavila po pol jedenástej hodine dopoludnia štátna limuzína pred Kolíkovej domom na hradnom kopci v Bratislave. Z vozidla vystúpila sekretárka štátnej tajomníčky. U svojej nadriadenej strávila dvadsať minút. Následne vyšla z domu s dieťaťom v kočíku a ako skúsená pestúnka sa dala do kočíkovania, zatiaľ čo matka batoľaťa naskočila do služobného auta. Šofér priviezol Máriu Kolíkovú do práce po jedenástej. Po štyridsiatich minútach sa pred ministerstvom zjavila úradníčka sekretariátu aj s kočíkom. Presne toľko jej trvalo, kým prešla s dieťaťom svojej šéfky z vilovej štvrte neďaleko vládneho hotela Bôrik až tam.“

O Lipšicovi všetci vedia všetko. Práve preto by nemal byť špeciálnym prokurátorom
24 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Článok pokračuje opisom, ako úradníčka sekretariátu po trištvrtehodinovej prechádzke na rozpálenom slnku, zrejme značne vyčerpaná už nedokázala vytlačiť kočík až k lietačkám ministerstva, a tak si na pomoc zavolala jedného z členov Zboru väzenskej a justičnej stráže. Spoločnými silami kočík aj s dieťaťom úspešne dopravili do budovy.

Plus 7 dní ďalej píše: „Takéto kočíkovanie sekretárkou, podotknime vysokoškolsky vzdelanou štátnou zamestnankyňou, za posledné dva mesiace nie je nič výnimočné. Praktizuje sa údajne aj po chodbách ministerstva. Asi netreba pripomínať, že oficiálna agenda ministerských úradníčok prináša podstatne inú náplň ich práce.“ Časť priestorov ministerstva sa podľa autora mala „premeniť na novorodenecké centrum“.
Do práce až na obed, na dve hodinky

Ďalej sa autor článku venuje pracovnej morálke pani vtedajšej štátnej tajomníčky vo vláde Roberta Fica, dnešnej ministerky vo vláde, ktorá by Fica najradšej poslala za mreže, údajne za to, čo jeho podriadení vraj robili. Píše, že Kolíková skôr ako o jedenástej do roboty nezvykla vyraziť – v niektoré iné dni ju šofér priviezol na ministerstvo o pol dvanástej, či o dvanástej.

Bugár: Matovič mi ide po krku. Chce ma dať teatrálne zavrieť
24 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Sú tam aj fotografie, ako Kolíková krátko po príchode do práce z ministerstva zase vybehla von, kúpiť si zmrzlinu. „Celkovo jej denný pobyt na ministerstve v určité dni podľa našich zdrojov nepresahuje dve hodiny,“ píše sa v článku.

Redakcia Plus 7 dní vtedy adresovala ministerke Lucii Žitňanskej žiadosť o vysvetlenie, čo hovorí na takúto pracovnú morálku svojej podriadenej, ale odpovede sa nedočkala. Píše, že priemerný plat štátnych tajomníkov sa v tom čase pohyboval vo výške okolo 2 700 eur v čistom a spomína, že v majetkovom priznaní za rok 2015 Kolíková uviedla, že zarobila 126-tisíc eur, teda väčšinu zrejme z príjmov svojej advokátskej kancelárie a prenájmu.

Harabin: "Aj Belgický súd potvrdil, že pokuta za nenosenie rúška neplatí. Podajte odvolanie!"
Predseda politickej strany Vlasť Štefan Harabin dlhodobo tvrdí, že pokuty udelené za nenosenie rúšok, alebo za obmedzenie slobody pohybu, sú na Slovensku protizákonné. Už dávnejšie napísal aj vzor, ako sa proti nim odvolať. Najnovšie jeho... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Michal Filek