BMW predstavuje zmodernizovaný retro motocykel odkazujúci na predvojnové obdobie
25 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Motocyklová divízia BMW predstavila v spolupráci s firmou Kingston Custom prepracovaný motocykel R18 do štýlu art deco, ktorý odkazuje na minulosť, informuje portál Novinky.cz.


Nové jednomiestne vozidlo od BMW a úpravca motocyklov Kingston Custom Dirka Oehlerkinga nesie názov Spirit of Passion, teda v preklade Duch vášne. Motocykel stojí na základoch legendárneho modelu R18, veľkého cruiseru s dvojvalcovým motorom, ktorý má výkon 91 koní.



Firma Kingston Custom pretvorila už retro motocykel na elegantnú "mašinu" s ručne vyklepávanou karosériou. Dve klasické ľadvinky BMW v predu motorky odkazujú na tradičný vzhľad áut i motocyklov z druhej polovice 30. rokov minulého storočia. Celkový vzhľad jasne odkazuje na predvojnové obdobie v BMW, kedy automobilka tvorila elegantné stroje, či už jednomiestne alebo dvojmiestne.

Technologicky zostal motocykel prakticky úplne rovnaký, v Kingston Custom zachovali rám, palivovú nádrž i motor. Naopak špeciálny je zadný blatník, výfuky alebo riadidlá. Modernej dobe sa prispôsobil LED svetlomet vpredu, sedadlo potom dodalo BMW. Tradičnosť doplňuje klasický čierny lak. Na motocykli stojí nápis "limited edition", či týchto vozidiel vznikne viac, ale výrobca neprezradil.

Bugatti 57S bolo 50 rokov ukryté, teraz je na predaj
Približne za jeden mesiac vstúpi do aukcie jedno z najvzácnejších predvojnových áut na svete. Ku kúpe bude mimoriadne Bugatti Type 57S z roku 1937. Vozidlo bolo ukryté 50 rokov, informuje portál Novinky.cz. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Timotej Dudka