Bugatti 57S bolo 50 rokov ukryté, teraz je na predaj
21 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Približne za jeden mesiac vstúpi do aukcie jedno z najvzácnejších predvojnových áut na svete. Ku kúpe bude mimoriadne Bugatti Type 57S z roku 1937. Vozidlo bolo ukryté 50 rokov, informuje portál Novinky.cz.


K aukcii mimoriadneho vozidlá dôjde 19. februára v rámci akcie Bohmans Legends of the Road Sale. Bugatti vyrobilo tento konkrétny model v roku 1937 a pôvodne si ho objednal Robert Ropner, člen rodiny Ropner Shipping Line a podľa jeho požiadaviek na karosérii pracovala firma Corsica of London. Od roku 1969 bol automobil mimo cesty, ukrýval sa v garáži svojho zosnulého majiteľa Billa Turnbull.

Automobil najprv od prvého majiteľa kúpil zakladateľ pretekárskeho tímu British Connaught Grand Prix Rodney Clark, aby ho následne predal práve Turnbullovi, ktorý začal vozidlo rekonštruovať. V minulom roku majiteľ zomrel, avšak pred svojou smrťou stihol práce na vozidle dokončiť. Aukčná sieň Bohmans uvádza, že číslo podvozku je 57503 a vozidlo je vďaka láskyplnej starostlivosti bývalého majiteľa v originálnom a výbornom stave.

Bugatti uviedlo na trh detský elektromobil, ide o zmenšenú verziu legendárneho Type 35
Nové Bugatti Baby II je zmenšená verzia legendárneho Bugatti Type 35. K pohonu zadných kolies používa elektromotor, informuje portál expres. Type 35 je ikonický model automobilky Bugatti, je to jej najúspešnejšie pretekárske auto, ktoré vo svojej... Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Timotej Dudka


Čo sa autá samotného týka, Bugatti Type 57S je veľmi zriedkavé a mimoriadne auto z predvojnovej doby. Má štyri miesta pre pasažierov, motor s objemom 3,3 litra a vo svojej dobe sa jednalo o najrýchlejšie a najexkluzívnejšie vozidlo svojej doby, rovnako ako je tomu napríklad dnes pri Bugatti Chiron.

Špecialitou tohto konkrétneho modelu je odľahčený podvozok vyrobený špeciálne pre závodné verzie autá s názvom 57G, ktorý vyhral Grand Prix Francúzska a v roku 1936 prekonal svetový rýchlostný rekord. Vyrobené boli len tri kusy, jeden prežil do dnešných čias. Dôkazy však naznačujú, že jeden typ 57G bol rozobraný a využitý práve k stavbe teraz predávaného Bugatti 57S.

Automobil sa predáva v takmer dokonalom a neporušenom stave, má čierny lak a interiér v krémovej koži. Vozidlo je navyše v dražbe úplne prvýkrát. Všetky tieto okolnosti nasvedčujú tomu, že cena auta bude astronomická. Aukčná sieň sa nechala počuť, že očakáva predaj v cene medzi 5 až 7 miliónmi libier.

Hamšíkove Ferrari či Ronaldove Bugatti: Akými autami sa môžu pochváliť obľúbení športovci?
Dnešná doba sociálnych sietí ponúka úspešným ľuďom možnosť predvádzať na nich svoje luxusné vozidlá. Aké autá preferujú vaši obľúbení športovci? Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Timotej Dudka