Šutaj Eštok: Za nezbieraním podpisov boli vyhrážky niektorých ministrov
24 | 01 | 2021 I sefredaktor
Mimoparlamentná strana Hlas-SD ustúpila od zbierania podpisov za referendum o predčasných parlamentných voľbách počas skríningového testovania na ochorenie COVID-19, pretože nechcela ľudí vystavovať vyhrážkam zo strany ministrov obrany či vnútra. V televíznej diskusii TA3 V politike to uviedol poslanec  Matúš Šutaj Eštok, zaznamenala TASR.

"Vnímali sme vyhrážky, ktoré išli zo stany ministra Naďa alebo Mikulca, ktorí sa vyhrážali ľuďom, že ak budú zbierať podpisy, budú ich sankcionovať. Nechceme vystaviť ľudí tomu, aby sa im nejakí šialenci vyhrážali, že na nich pošlú políciu, ak chcú iba vyjadriť svoje petičné právo," zdôraznil Šutaj Eštok. Strana, podľa jeho slov, Strana bude v iniciatíve však pokračovať.

Podpredseda NR SR a zároveň strany Za ľudí Juraj Šeliga označil zneužívanie skríningového testovania na zbieranie podpisov na vyhlásenie referenda za perfídne.

Budúci týždeň sa Hlas-SD chce stretnúť s odborármi. Stretnúť by sa mal  aj petičný výbor, aby sformuloval otázku na petíciu. Strana podľa poslanca  trvá na tom, že odpoveďou na to, kto manažuje "koronakrízu", môžu byť len predčasné parlamentné voľby.