Dostane sa Jankovská z väzby? Ako náhradu ponúka súdu nosenie elektronického náramku
22 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti by sa dnes mala dozvedieť, či sa dostane na slobodu alebo zostane vo väzbe. Prijala by aj monitorovací náramok na nohu.


Dnes o ďalšom osude obvinenej bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej rozhoduje Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Jankovská sa chce dostať z väzby na slobodu. Za mrežami je od marca minulého roka pre úplatky, obviňovanie súdnych rozhodnutí v prospech spoluobvineného Mariana Kočnera, a tiež pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a marenie spravodlivosti, píše portál noviny.sk.

Jankovská najprv vinu popierala a s vyšetrovateľmi odmietala komunikovať, dokonca sa rozhodla pre hladovku. Od septembra minulého roka začala spolupracovať s políciou a okrem priznania sa vypovedala aj o iných osobách a pomáha objasňovať inú závažnú trestnú činnosť.

„Moja klientka sa priznala v celom rozsahu ku skutkom, ktoré sa jej kladú za vinu a ktoré priznáva, že spáchala konaním, ktoré rozsiahlo popisuje. Okrem toho významným spôsobom spolupracuje s vyšetrovacími orgánmi. Objasňuje trestné konanie osôb, o ktorých polícia doteraz nevedela. Vypovedá aj k iným osobám v objasňovaní inej závažnej trestnej činnosti. Na väzbu nevidíme už žiadne dôvody. Napriek tomu ponúkame súdu náhradu väzby elektronickým monitorovacím zariadením s čím moja klientka bude súhlasiť a takému obmedzeniu sa podriadi,“ povedal Jankovskej obhajca Peter Erdös.

„Peter Žiga chcel cezo mňa uplatiť sudkyňu!“ tvrdila Jankovská vyšetrovateľovi
Exminister Peter Žiga sa stále tvári akoby sa ho kauza jeho rodinného príslušníka netýkala, lenže Monika Jankovská v inej jeho kauze tvrdí pravý opak. Práve on totiž mal, podľa nej, snahu uplatiť sudkyňu pri jej rozhodovaní. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.