SNS vyzýva Matoviča, aby pre Slovákov zabezpečil aj ruskú vakcínu
21 | 01 | 2021 I tasr

Slovenská národná strana vyzýva predsedu vlády Igora Matoviča, aby zabezpečil pre Slovákov možnosť očkovania pomocou ruskej vakcíny.


"Žili sme v dobe, kedy všetko, čo bolo z východu, bolo dobré. Dnes žijeme v dobe, kedy všetko, čo prichádza zo západu, má byť to najkvalitnejšie. Sme presvedčení, že ak existujú očkovacie látky aj na východ od Slovenskej republiky, tak vláda je povinná ich zabezpečiť pre občanov Slovenskej republiky," uvádza strana v stanovisku.

"Občan Slovenskej republiky má právo si vybrať vakcínu, či už zo západu alebo z východu. Samozrejme je dôležité, aby tieto vakcíny prešli testovaním a príslušnou registráciou. Príklad však nie je potrebné hľadať ďaleko. Maďari schválili očkovaciu látku Sputnik. Podľa našich informácií by mal navštíviť Moskvu minister Szijjártó a rokovať o dodávke tejto očkovacej látky. Veríme, že aj táto vláda napriek tomu, že je zahľadená len na západ, urobí všetko pre to, aby Slováci mali kvalitnú látku na očkovanie aj z východu. Súčasne ponúkame Igorovi Matovičovi, vzhľadom na vynikajúce vzťahy v Ruskej federácii, s ním vycestovať do Ruska, zabezpečiť všetky kontakty a rokovania, aby si Slováci mali možnosť vybrať, pokiaľ sa pre túto vakcínu rozhodnú."

 

Drucker: "Vládne strany voličov podviedli. Dostali sme od nich politické čistky, klamstvá a papalášov"
Bývalý minister zdravotníctva a dnes šéf politickej strany Dobrá voľba Tomáš Druckej varuje na svojom facebooku pred politickými čistkami, ktoré chystá vládne hnutie OĽaNO. "TAkto drzo a otvorenie si "našich ľudí" nedovolili dohadzovať na úrady ani... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Michal Filek