Danko: Matovič mi už v roku 2015 ponúkol návod, ako získať vo voľbách 25%
21 | 01 | 2021 I Michal Filek

Andrej Danko uverejnil na svojom profile na facebooku video, ktorým osobne vyzýva predsedu vlády, aby zabezpečil pre Slovákov ruskú vakcínu Sputnik. Okrem iného sa však dozvieme, že Igor Matovič mu už v roku 2015 ponúkal návod, ktorý mu zabezpečí vo voľbách 25% hlasov. Danko mu vraj povedal, aby to urobil sám. Skutočne ich získal o päť rokov neskôr. 


"Vážený pán predseda vlády Igor Matovič. Včera sme vás vyzvali, aby ste kúpili očkovaciu látku Sputnik. Mám pocit, že váš pán minister si myslí, že sme hovorili o Sputniku, ktorý je vystavený vo VDNCH a ktorý pripomína železo na hlave Borisa Kolára," zaznieva z videa.



 

Avšak nie, Danko hovorí o očkovacej látke, ktorá môže byť zásadná v boji s covidom. "Asi ste zaregistrovali, že minister Szijjártó bude mať služobnú cestu v Moskve, kde bude s našimi priateľmi rokovať, ako získať Sputnik pre Európu.

Viktor Orbán certifikuje Sputnik aj preto, že si uvedomuje, že môže byť nedostatok očkovacích látok v Európe. Nie, nikto nechce útočiť do iných očkovacích látok v Európe. Maďari hľadajú alternatívu. A samozrejme ak Viktor Orbán získa túto pozíciu, získa aj ekonomický benefit pre Maďarsko. Pretože predpokladám, že Sputnik bude distribuovaný do EÚ cez Maďarsko."

 

"Plošné testovanie je len vladárova posadnutosť, treba sa venovať očkovaniu," odkazuje vláde Drucker
„PLOŠNÉ TESTOVANIE BOLA A JE IBA VEĽMI DRAHÁ “VLADÁROVA” POSADNUTOSŤ“ píše Drucker. Bývalý minister zdravotníctva kritizuje na sociálnej sieti Matoviča. Označil ho za vladára posadnutého iba svojou pravdou. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Ivan Mihale


Danko Matoviča prosí, aby urobil všetko pre to, aby aj Slováci mali priamu linku v Moskve. A ponúka mu k tomu osobnú pomoc. "Tak, ako poznám Szijjártóa, Orbána, viem rozprávať s ministrom hospodárstva Ruskej federácie, kedykoľvek vám poskytnem všetky informácie, ktoré môžu pomôcť Slovensku a Slovákom."

Danko na videu pokračuje aj výpočtom nevídaného úspechu Igora Matoviča vo voľbách: "Ste predseda vlády, získali ste 25%, možno aj mojou vinou. Snáď sa neurazíte, keď poviem, ako ste mi telefonovali v roku 2015 a hovorili ste, ako viete získať 25%, že máte na to návod. Ja som vám odpovedal, že ak viete, ako získať 25%, urobte to sám. Vy ste to dokázali. Rusi by povedali: Maladec.

Verím však, že si uvedomujete aj svoju zodpovednosť. Urobte všetko pre to, aby Slováci mali na výber, aby sa mohli očkovať látkou, ktorú si vyberú, aby sme mali aj alternatívu, keď zlyhajú vakcíny, o ktorých rokuje Európa."

 

Poslankyňa OĽaNO kritizuje vlastných: "Zápas s pandémiou sa veľmi spolitizoval"
Poslankyňa Katarína Hatráková sa dostala do klubu OĽaNO na kandidátke Kresťanskej únie. Kedysi ako psychologička z Ústredia práce kritizovala neúnosné pomery v zariadení Čistý deň. Tentoraz si povedala, čo jej prekáža na... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Ivan Brožík