Blaha: S Chmelárom môžeme byť radi, že nás rovno nezavreli do väzby. Niektorých tam mučia už mesiace
21 | 01 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha vo svojom najnovšom statuse na facebooku poďakoval šéfovi Robertovi Ficovi za podporu, ktorú mu vyslovil po jeho prepustení zo zamestnania na vysokej škole. Pozastavil sa však nad spôsobmi tejto vládnej koalície, ktorá sa zbavuje ľudí s iným názorom. S Chmelárom vraj môžu byť radi, že ich neposlali rovno do basy. "Niektorých tam mučia už mesiace. Na samotke. Na základe ohovárania zločincov a hlúpych klebiet."




"Veľmi pekne ďakujem Robertovi Ficovi za jeho slová solidarity - myslím, že to vo svojom videu vystihol: Matovičova vláda sa bojí vzdelaných ľudí. Tak ako každá tyrania. Na čele štátu sú zlodeji titulov. Plagiátori. Podvodníci. Matovič, Kollár, Gröhling. Vysmievajú sa profesorom, ponižujú vedcov, znevažujú vzdelanie," začal svoj status poslanec SMER-u a v súčasnosti, po tom, čomu nepredĺžili zmluvu, už bývalý vysokoškolský učiteľ.






Ako taký sa vraj nezvyknem vyjadrovať k študentom, a preto nebude komentovať Luciu Nicholsonovú a jej hlúpe poznámky. Nebude sa zahadzovať ani ministrom Naďom - je to podľa neho primitív, viac nemá čo dodať.





Matovičova sestra to vláde zas natrela: Môžete to nazvať skríning, vždy to bude len nátlaková akcia
Zuzana Belicová si servítky pred ústa nedáva. Nátlaková akcia, hoci nazvaná odborne skríning, bude vždy len nátlakovou akciou. Ľudia manipulácie vycítia, napísala na facebooku. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Michal Filek





"Chcel by som povedať len jedno: nebuďme ako oni. Ja viem, že na Slovensku rastie obrovská nenávisť voči vládnej arogancii. Rastie túžba po pomste. Rastie oprávnený hnev. Ľudia hovoria - vidíte, to máte za to, že ste na nich boli mäkkí. Robert Fico to priznáva na rovinu. Za našej vlády sme si vážili vzdelaných ľudí, aj keď nás kritizovali. Nikdy by sme ich nevyhadzovali zo školy ani im nestrpčovali život. Pozrite si, čo hovorí v najnovšom videu - má úplnú pravdu."






Politický boj totiž musí mať svoje hranice - nikdy by nemal zasahovať do iných sfér. Keď sa vláda mstí a vyhadzuje ľudí z práce za ich názory ako za normalizácie, už to viac nie je demokracia. My sme toto ctili a ctiť budeme aj naďalej, hovorí.






"Neviem si predstaviť, že by som ako vládny politik za jeho názory povedzme prenasledoval Martina Klusa, ktorý vyučuje na vysokej škole. Alebo Miroslava Beblavého. Alebo iných učiteľov. Veď to je nonsens. Môžeme sa do krvi pohádať ako politici, ale akademická sféra je posvätná - tam nemá politická nenávisť čo hľadať. Keď prednášam o Kantovi či Nietzschem, tak som učiteľ a nie politik - to sú dve oddelené sféry. A čo je najdôležitejšie: musíme sa vedieť rešpektovať, aj keď máme iné názory, inak to tu celé skončí občianskou vojnou."





Neférové a nečestné! Také sú podľa odborníkov kroky vlády, ktorých už majú plné zuby
Už toho majú dosť. Proti súčasnej vláde Igora Matoviča sa opäť stavajú aj odborníci z prostredia justície a práva. Tentokrát je dôvodom zneužívanie pandémie koronavírusu. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.





Podľa Ľuboša Blahu minister Mikulec toto nikdy nepochopí. Nepochádza totiž z akademického prostredia, v minulosti bol niečo ako SBS-kár v Slovnafte a zjavne vraj netuší, čo je to česť. "A keď mu jeho boss povie, že hentých treba odstreliť, tak ich odstrelí - a my s Chmelárom sme boli ako ľavicoví kritici nepohodlní, tak nám proste nepredlžili zmluvy. A jasné, že to nepriznajú - nemôžu."






Nebolo to vraj prvý ani poslednýkrát. "Spomeňte si, ako Mikulcov nominant v Nemocnici Sv. Michala bez milosti vyhodil vedúcu sestier za to, že sa zastala sestričiek v konflikte s papalášom Kollárom. A spomeňte si, ako Mikulec zatočil so slávnym spisovateľom Dominikom Dánom - bez zaváhania ho vyšmaril na dlažbu. Takto sa správajú primitívi a nie demokrati. Teraz sme prišli na rad my s Chmelárom. A prídu na rad aj ďalší - učitelia, vedci, lekári, sestričky, každý, kto nebude poslúchať. Primitívni ľudia ako Mikulec či Matovič neznesú kritiku a odpor. Buď si s nimi, alebo proti nim - a keď si proti, poletíš."






Blaha hovorí, že vlastne môžu byť ešte radi, že ich rovno nezavreli a neposlali do väzby. "Niektorých tam mučia už mesiace. Na samotke. Na základe ohovárania zločincov a hlúpych klebiet. Milana Lučanského dohnali k smrti. Naozaj sa nemáme, na čo sťažovať. My ešte žijeme. Keď vás vyhodia zo školy, je to nepríjemné, ale ešte vždy sa môžete potknúť o papuču... Pri takých ako je Matovič či Mikulec je možné všetko. V takejto temnej ére dnes žijeme. Normalizácia bola v porovnaní s týmto érou nekonečnej slobody a demokracie."






Blaha sľubuje, že sa nenechá strhnúť špirálou nenávisti, ani revanšizmu a pomstychtivosťou. "Keď sa raz ľavica vráti k moci, nesmieme byť ako oni - nebudeme vyhadzovať učiteľov, nebudeme zatvárať oponentov, nebudeme šíriť teror voči ľuďom s iným názorom. Nie, my sme iní. Niekto to možno považuje za slabosť, ale takto to má v demokracii fungovať. Slovensko potrebuje zmier. Majme na pamäti Voltaira: "Pane, nesúhlasím s vami, ale urobím všetko preto, aby ste mohli hovoriť svoj názor." Toto Matovič, Mikulec ani Nicholsonová nikdy nepochopia. Ale inteligentní ľudia áno."






Zlo sa nedá poraziť ešte väčším zlom. Nikdy.




Blaha: Prokurátor odmietol trestné oznámenie na Matoviča za jesenné testovanie, polícia chráni tyrana
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha označil odpoveď prokurátora za zdrap papiera a považuje ho za dokonalý symbol režimu Igora Matoviča. Polícia podľa neho nechráni ľudí, ale tyrana. Opozičný politik tvrdí, že koalícia si do bezpečnostných zložiek dosadila... Čítať ďalej
19 | 01 | 2021 | Petra Demková