„Testovať máme od pondelka, no testy nám dovezú až v piatok,“ krúti hlavou Ján Podmanický
20 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Ako vyzerá spolupráca štátu a obcí na celoplošný skríning poukázal poslanec Národnej rady Ján Podmanický. Ako starosta malej obce je z celej situácie sklamaný.


Poslanec Národnej rady Ján Podmanický zastupuje nielen stranu Smer-SD, ale je zároveň aj starostom obce Stará Bystrica v žilinskom kraji, kde robí tiež župného poslanca. Vo svojom statuse na sociálnej sieti sa preto zameral na to, ako funguje príprava na celoplošný skríning.
Vláda podľa poslanca vedela, že pripraviť testovanie nestihne



Celoplošný skríning na území Slovenska ohlásil premiér Igor Matovič v nedeľu s tým, že tentokrát bude najmä na pleciach samospráv. Tie ale nerátali s tým, že v celej akcii bude až taký chaos. „Aby ste si urobili predstavu, ako funguje príprava na testovanie,“ začína svoj status Ján Podmanický. „Podľa premiéra Igora Matoviča, testovať sa má od pondelka 18. januára. Dnes 20. januára dostali obce mail z okresných úradov, že testy prídu vo štvrtok v noci, t. j. reálne v piatok 22. januára. Ale testuje sa podľa premiéra už od pondelka. Zasa je to len blbnutie ľudí, lebo dopredu museli vedieť, že pripraviť to nestihnú. Opakujem: všetko toto by malo zmysel a aj podporu ľudí, keby sa testovalo riadnymi testami,“ končí svoj status smerácky poslanec Národnej rady, ktorý sa priznal, že bol proti tomu, aby v jeho obci organizovali celoplošné testovanie.

Poslanec Podmanický: testovanie má len ospravedlniť bezdôvodné nakupovanie zbytočných testov od trnavskej firmičky
Výzvy ministrov Naďa a Krajčího, aby policajti zasahovali proti zberu podpisov sú bezbrehým hyenyzmom a hulvátstvom. „Tak ten ich chorý nápad nahnať ľudí v zime a v čase infekčného britského covidu na jedno miesto je OK, ale zber podpisov by mal... Čítať ďalej
19 | 01 | 2021 | Petra Demková