Čo nám to vlastne RTVS odkázala? Niečo ako: mrzí nás, že nemáte zmysel pre humor
20 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová

Asi takto sa dá chápať ospravedlnenie RTVS, ktorým zareagovali na vlnu sťažností z radov širokej verejnosti na odvysielanú reláciu Pumpa. Producent a režisér Peter Begányi v ospravedlnení okrem iného uvádza: „Ospravedlňujeme sa divákom, ktorých sa spracovanie tejto témy v rámci relácie dotklo.“ Nie, nás sa to nedotklo. Nás to šokovalo. 


Ak je toto vhodný príklad politickej satiry nutnej v tomto čase, "výborne"! Už len to nám chýbalo. Kvety na hrobe nebohého pána Lučanského ešte nevyschli a vy ste už cítili potrebu pobaviť národ touto vysoko aktuálnou témou. Fantastické načasovanie, o vkuse nehovoriac. Bravó RTVS!

RTVS sa verejne ospravedlňuje za zneuctenie Milana Lučanského v relácii Pumpa
Relácia Pumpa sa, v rámci žánru politickej satiry, vždy venuje aktuálnym udalostiam a témam rezonujúcim v spoločnosti. Z hľadiska aktuálnosti sú do relácie pozývaní aj hostia z rôznych oblastí spoločenského života. Hostia, ktorí prijmú pozvanie na... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Timotej Dudka


A aby toho nebolo málo, ešte sa aj ospravedlníte na úrovni Matoviča: prepáčte, že ste to nepochopili. Na tom niet čo chápať, ani sa na čom baviť, milí tvorcovia Žumpy. Áno žumpy. Presne tej totiž zodpovedá úroveň uvedenej relácie, ako i úroveň niektorých našich hercov. Ktovie, čo by si po vzhliadnutí našich treťotriednych relácii a seriálov povedali hviezdy starej generácie, keby ešte žili. My však horko plačeme. Dovolím si tvrdiť, že aj za nich. Programy ako Farma, Horná Dolná, Vyvolení a nim podobné, degradujú úroveň Slovákov a obmedzujú ľud na trápny, lacný, primitívny humor bez hraníc a vkusu. Akurát, že spomenuté braky bežia v programe komerčných súkromných televízií. Vo vysielaní verejnoprávnej televízie takýto "trus" za necelých 30.000 eur, z poplatkov koncesionárov, nemá čo robiť.

A vrátiac sa späť k Vášmu ospravedlneniu, prosím, neponižujte Slovákov. Slováci humor poznajú a majú ho radi. Radi sa smejú, radi sa bavia. Mnohí sú fanúšikmi satiry či irónie. A nielen voliči koalície, keďže podľa pani Nicholsonovej ho chápu iba tí. Vraj „Smeráci boli vždy vštepení proti satire a humoru, lebo sa berú moc vážne.“ Skutočne len Smerákov tento počin pobúril? Aj tu ideme politizovať a deliť ľudí podľa humoru na tých od Fica a tých od vás? Nebuďte trápna, Lucia. Vaša reakcia a stotožnenie sa s touto nízkou úrovňou srandy svedčí len o Vašej osobnej úrovni, ktorá je nám všetkým dávno známa. Nie, nebolo to super a ministerka nie že neobstála; ona zhorela. Zhorela ako fakľa. Odvtedy len slabo tlie ako čierny dym nad Vatikánom. Dohasína. A verte, skutočne je ľuďom jedno, či vyzerá ako strúhadlo na mrkvu, alebo ako často vypráža na vlasovom oleji. Ak by robila svoju prácu tak, ako má, nevynášala závery skôr, ako sa ukončí vyšetrovanie, nemanipulovala verejnou mienkou v trápno-zábavných reláciách, neklamala, nevystupovala povýšenecky a bez štipky emócie, okrem toho nešliapala po ústavnom zákone a netárala, i jej "sandokanovský" šatník by jej ľudia prepáčili.

Čudujem sa, že osoba, ktorá pri každom menšom úsmeve zrejme cíti bolesť (hoci do bolesti druhých sa vcítiť nevie), cíti potrebu prijať pozvanie do humornej relácie. Tiež sa divím, že má na takéto veci čas. A rovnako sa čudujem, že „verejnoprávna“ RTVS je s tým ozaj v pohode. Vaše ospravedlnenie neberieme. Vás totiž nemrzí to, čoho ste sa dopustili. Vás mrzí „suchota“ Slovákov a to je rozdiel.

Poslanec Tomáš: Kolíková sa v prípade smrti generála Lučanského správa úboho a nechutne
19 | 01 | 2021 | editor01hd