Vojna politikov: Matovič a Naď vyčítajú Kollárovi neúprimnosť
18 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Sociálne siete sa niekedy menia na vojnovú zónu politikov. Najnovším podnetom vášnivej debaty medzi Igorom Matovičom, ministrom obrany Naďom a Miroslavom Kollárom sa stal príspevok koaličného poslanca, v ktorom vyjadril nespokojnosť s pripravenosťou celoplošného testovania.


Kollár, ktorý je zároveň aj primátorom Hlohovca a je zodpovedný za testovanie v meste, kritizoval dlhé prípravy na celoplošne testovanie, ktoré však začína až dnes. "Od pondelka čakáme na finálne parametre národného skríningu, aby sme nerobili duplicitu. Po 6 dňoch sa ich konečne v nedeľu večer dozvieme, vyplýva z nich, že si tie naše prípravy v podstate môžeme strčiť za klobúk," napísal Kollár na Facebooku.

Na konci príspevku Kollár dodal, že pracovníkov poslal domov, aby sa vyspali, a ráno pokračujú.



Na to však zareagoval premiér Igor Matovič, ktorý je svojimi diskusiami na sociálnych sieťach dobre známy, a minister obrany Jaroslav Naď. Tí Kollára v komentároch pod príspevkom nešetrili: "Hrať sa na cukrového je síce fajn, ale neúprimné," odkázal mu premiér.

Intelektuáli vyzývajú Matoviča na zodpovedné uplatňovanie moci a kultivovanú komunikáciu
Skupina slovenských intelektuálov poslala otvorený list predsedovi vlády Igorovi Matovičovi, v ktorom ho okrem iného prosia, "aby svoje kompetencie a politickú moc používal striedmo a uvážlivo". Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Ivan Brožík